DPÜ BBT Hackathon’da Şampiyonlar Belli Oldu

DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ile Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu ortaklığında düzenlenen DPÜ BBT Hackathon & Teknoloji Festivali Stars of Mobile takımının şampiyonluğu ile sona erdi.

DPÜ BBT Hackathon & Teknoloji Festivali tamamlandı.

Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğümüz ile Bilgisayar ve Bilişim Topluluğumuzun ortaklığında Bedesten'de düzenlenen 48 saatlik etkinlikte, öğrencilerimiz bu yılın konusu olan Akıllı Kampüs temasıyla yazılımlar üretmek için yarıştılar. Festival boyunca Kütahya Valisi Musa Işın, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından ziyaret edilen festival alanında TEKNOFEST takımlarımız da yürüttükleri çalışmaları katılımcılara sergileme olanağı buldular.

Orta ve yükseköğrenim seviyesindeki farklı okullarda okuyan öğrencilerin kampüs içindeki kaynakları daha iyi yönetmek, öğrencilerin ders programlarını optimize etmek ve kampüs etkinlikleri hakkında daha kapsamlı bilgi sağlamak için yarıştığı DPÜ BBT Hackathon & Teknoloji Festivali için İİBF Amfi 2'de düzenlenen kapanış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen, yarışmanın değerlendirme kurulu üyeleri, sponsor firmaların temsilcileri, yarışmacılar ve öğrencilerimiz katıldı.

Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, TEKNOFEST'ten sonra DPÜ'nün katıldığı ve hatta düzenlediği bir teknoloji yarışmasının çok anlamlı olduğunu kaydederek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen rektör yardımcılarımıza, akademisyenlere, sponsorlara, topluluğumuza ve yarışmacılara teşekkür etti ve şunları söyledi:

Bu yarışmaya katılan  tüm takımlarımızı kutluyorum. Bugün burada derece alamayan arkadaşlarımız büyük bir tecrübe kazandılar ve inanıyorum ki, bu arkadaşlarımız gelecek sene çok daha büyük başarılar elde edecek. Dumlupınar adına bu toplantıyla değer katan hocalarımıza teşekkür ediyor ve kendilerini alkışlıyorum. Sevgili öğrenciler, önümüzdeki sene daha büyük bir organizasyon yapmaya hazır mısınız? Bizler hazırız. Sizlerin içindeki bu keşif heyecanı bizleri de daha büyük etkinlikler düzenleme konusunda heyecanlandırıyor. Katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum.

Rektörümüzün konuşmasının ardından etkinliğin ödül törenine geçildi. Yapılan kurul değerlendirmesi sonucunda Stars of Mobile takımı birinci, BSP Akademi takımı ikinci ve Bob takımı üçüncü oldu. Dereceye giren takımlar ödüllerini Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Cengiz Karagüzel'in elinden aldılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Mayıs 2024, Salı / 330 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler