DPÜ Öğrencilerinden Siber Güvenlik Yarışmalarında Tarihi Başarı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Siber Anadolu Toplulukları tarafından Türkiye ve Birleşik Krallık’tan 20 üniversitenin katılımıyla düzenlenen TR&UK Uluslararası CTF Yarışması’nda ikinci olarak Türkiye’nin ve dünyanın sayılı üniversitelerini geride bıraktı.

DPÜ öğrencileri, TR&UK Uluslararası CTF Yarışması’nda ikincilik elde etti.

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Siber Anadolu Toplulukları’nın ortaklığında Ankara’da düzenlenen TR&UK Uluslararası CTF Yarışması’nda üniversitemizi DPÜ Siber Güvenlik Topluluğu (DPUSEC) üyesi öğrencilerimiz Emre Akay, Meryem Dalgalı, Serkan Özyaman ve Kaan Bıçaklar temsil etti. Aralarında dünyanın önde gelen eğitim kurumları olan Cambridge Üniversitesi, University College London, Imperial College London, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinin de bulunduğu toplam 20 üniversitenin katıldığı CTF (Capture the Flag – Bayrağı Ele Geçir) yarışmalarında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, 5510 puanla ikinci olarak önemli bir başarıya imza attılar. Yarışmayı Warwick Üniversitesi öğrencileri 5570 puanla birinci tamamladı.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: BU BAŞARI DPÜ’NÜN SİBER GÜVENLİKTEKİ ÖNCÜ ROLÜNÜ TEYİT EDİYOR

Elde edilen sonuçla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, öğrencilerimizin çok önemli başarıya imza attığını kaydederek şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerini TR&UK Uluslararası CTF Yarışması’nda elde ettikleri başarıdan dolayı gönülden kutluyorum. Öğrencilerimizin sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın en saygın eğitim kurumlarını geride bırakarak elde ettiği bu sonuç, her şeyden önce üniversitemizin bilişim teknolojileri ve siber güvenlik alanındaki öncü rolünü bir kez daha teyit etmektedir.

“ÖĞRENCİLERİMİZ ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEK”

DPUSEC ekibimizin üyesi olan öğrencilerimiz Emre Akay, Meryem Dalgalı, Serkan Özyaman ve Kaan Bıçaklar’ı, danışman hocalarını ve bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi yürekten kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında da kendilerine üstün başarılar diliyorum. İnanıyorum ki DPUSEC ekibi ve onlardan ilham alan tüm öğrencilerimiz, bu başarıları daha da ileriye taşıyarak ülkemizi uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak, bilişim teknolojileri ve siber güvenlik alanlarında öncü rolümüzü sürdürmek için DPUSEC ekibimiz gibi yetenekli öğrencilerimizle ve özverili akademisyenlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Yarışmada ilk 10 sıra şöyle şekillendi:

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Nisan 2024, Perşembe / 833 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler