Türkiye’nin Tarihi Gecesine DPÜ de Tanıklık Etti

Ülkemizin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın AX-3 Görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yola çıktığı anlar, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden de canlı olarak takip edildi.

Türkiye’nin uzay yolculuğunun ilk adımına DPÜ de tanık oldu.

Bedesten Cep Sineması’nda düzenlenen ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın da katıldığı etkinlikte ilk olarak DPÜ Uzay ve Havacılık Topluluğu ve DPÜ ÜLGEN Roket Takımı Danışmanı Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, DPÜ Fizik ve Astronomi Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Emre Kansu ve DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen AX-3 Görevi’nin amaçlarını ve Alper Gezeravcı’nın bu görevde üstleneceği sorumlulukları öğrencilerimize aktardı. Saatler 00.49’u gösterdiğinde Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Crew Dragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na olan yolcuğunun başlangıç anı canlı yayınla izlendi.

REKTÖR KIZILTOPRAK: DUMLUPINAR ADI BİZE BAMBAŞKA BİR MİSYON YÜKLÜYOR

Başarıyla gerçekleşen fırlatmanın ardından bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sözlerine “Biz Dumlupınar Zaferi’ne adını veren bir üniversiteyiz. Üniversitemizin bu ismi taşıması bize bambaşka bir misyon yüklüyor” diyerek başladı ve şunları söyledi:

Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız bu günlerde böyle bir program bize büyük bir gurur veriyor İlk defa insanlığın uzay görevi bir Türk vatandaşıyla yapılıyor. Bizim için büyük bir gurur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘İstikbal göklerdedir’ demiştir. Bu sözü bugün çok daha anlamlı buluyoruz. Biz Türk milleti olarak bilim tarihine büyük katkılar sunmuş bir milletin mensuplarıyız. Burada hocalarımızın öğrenci arkadaşlarımızın büyük katkıları var. Aranızdan yeni Alper Gezeravcı’lar çıkacak. Bizim bütün ümidimiz sizlersiniz. Sizlere yönelik büyük bir ümidimiz var. Bu alanda tüm olanaklarımız sizlere seferber edeceğiz. Mühendislik Fakültemizin gündemi uzay araştırmaları, teknoloji, yapay zekâ ve sanayiye uygulanabilir araştırmalar olacaktır. Bunların çalışmalarını yapıyoruz. Sizlerden destek istiyoruz. Bugün burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Ümit verdiğimiz gençlerimiz bizleri ve milletimizi daha ileri noktaya taşıyacaktır. Milletimizin heyecanına ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.

Etkinlik öğrencilerimizden gelen soruların yanıtlamasının ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Ocak 2024, Cuma / 1095 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Alper Gezeravcı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler