DPÜ TEYD’den 100. Yıl Özel Sayısı

DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulumuz tarafından çıkarılan Toplum Ekonomi ve Yönetim Dergisi (TEYD), Dumlupınar’dan Cumhuriyet’e temasıyla 100. Yıl Özel Sayısı’nı yayımladı.

DPÜ'nün süreli bilimsel yayınlarından Toplum Ekonomi ve Yönetim Dergisi, 100. Yıl Özel Sayısı'nı yayımladı.

Gediz Meslek Yüksekokulumuz tarafından 2020 yılından bu yana yayımlanan dergi, 2023 yılında okuyucularıyla üçüncü kez buluştu. Dumlupınar'dan Cumhuriyet'e başlığı ile hazırlanan TEYD 100. Yıl Özel Sayısı'nda 13 farklı kurumdan 21 akademisyenin yazar olduğu ve altısı İngilizce olarak hazırlanan 17 makale yer aldı. 

Özel sayısında Kamu Yönetimi, İşletme, Hukuk, İktisat ve Tarih konularında makaleleri içeren TEYD'nin geçmişte her sayı başına belirlediği 10 makale sınırını da aşmış oldu. 27 üniversiteden 36 hakemin görev aldığı bu özel sayı için bir yazı kaleme alan baş editör Doç. Dr. Yusuf Uysal, "TEYD olarak Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, şanlı tarihimizdeki tüm zaferlerin kazanılmasında ve Cumhuriyetimizin bizlere en kıymetli bir miras olarak bırakılmasında olağanüstü bir mücadele örneği gösteren ecdadımıza vefamızı, minnetimizi ve şükranlarımızı özel bir sayı ile dile getirmeyi amaçladık. Tarihe not düşmek adına çıkardığımız bu sayıda öncelikle bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'a, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu'na, yayın ve danışma kuruluna, alan ve dil editörlerimize, tasarım ve sayfa düzeni ekibimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINI TÜRKİYE YÜZYILI YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Özel sayıya ön söz katkısı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise düşüncelerini şöyle ifade etti:

Toplum, Ekonomi ve Yönetim Dergisi olarak, bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına atfen özel bir sayı ile çıkarmayı planladık ve hazırlıklarımız sonucunda bu özel yayını sizlerle buluşturduk. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti Kütahya'da, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'nın gölgesinde çıkardığımız bu sayının temasını Dumlupınar'dan Cumhuriyet'e olarak belirledik. 

Ülkelerin tarihlerinde iki yüz yıllık dönemler çok önemlidir. Kadim coğrafyamız üstünde hüküm sürdüğümüz Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı yapma bilinciyle canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yıl özel sayısına çalışmaları ile katkı sağlayan kıymetli araştırmacılara, değerlendirmede bulunan hakemlerimize ve dergimizin editör kuruluna şükranlarımı sunuyorum.

100. yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutladığımız Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olması dileğiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

TEYD'DEN FİLİSTİN ÖZEL SAYISI ÇAĞRISI

Öte yandan Toplum Ekonomi ve Yönetim Dergisi'nden Filistin Dosyası Özel Sayısı için hazırlıklara başlandığının ifade edildiği bir çağrı yayımlandı.

Dergiden yapılan yazılı açıklamada "Bölgede yaşanan insanlık dramı karşısında Toplum, Ekonomi ve Yönetim Dergisi olarak akademik camiada konunun özel bir sayı ile ele alınması ihtiyacı duyulmuştur. Bu bağlamda Filistin Dosyası temasıyla yayımlanacak özel sayıda sorunun tarihsel, ekonomik, sosyal, uluslararası ilişkiler boyutları açısından ele alındığı çalışmaların akademiye kazandırılması amaçlanmaktadır" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Kasım 2023, Perşembe / 385 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler