DPÜ’de Frigya Konsorsiyumu İmza Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yürütücülüğünde Afyon Kocatepe, Dokuz Eylül, Eskişehir Osmangazi üniversiteleriyle Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının paydaş olarak yer aldığı ve paydaşlarına yurt dışı hareketliliği sağlayacak olan Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumu DPÜ’deki tanıtım toplantısı ile hayata geçti.

DPÜ'de Frigya Staj Konsorsiyumu için tören düzenlendi.

Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Üyesi Mustafa Selman Hatipoğlu, paydaş kurumların temsilcileri ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık katıldı.

İmzalanan sözleşme ile paydaş 4 üniversitenin öğrenci ve personeli belirlenen fakülte ve bölümlerde Erasmus+ olanaklarından yararlanabilecek. Geri dönüşümü destekleyen, çevre dostu etkinliklerin gözlenmesi ve mobil uygulamalarla Türkiye'ye uyarlanmasının tema olarak belirlendiği hareketlilikten yararlanan öğrenci ve personelin sıfır karbon emisyonu farkındalığının arttırılması ve Yeşil Mutabakat (Green Deal) deneyimi kazanmaları hedefleniyor.

Mühendislik Fakültemiz ile Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimizin iş birliği ile hayata geçen ve beş yıllık bir dönem için uygulanacak Frigya Konsorsiyumu, KA130 kapsamında Ulusal Ajans'a yapılan 23 başvuru arasında kabul edilen ve 4 projeden biri olmasıyla da ayrı bir başarı öyküsüne sahip.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Ekim 2023, Çarşamba / 1125 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, kütahya ticaret ve sanayi odası,

Bu Kategorideki Diğer Haberler