DPÜ Takımları TEKNOFEST İzmir’de

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin TEKNOFEST takımları, DPÜ’nün İzmir’deki festival alanında açtığı stantta yerini aldı.

DPÜ, İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST alanında stant açtı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan ve Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gerçekleştirilen TEKNOFEST’in Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlenen üçüncü etkinliği, İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde 27 Eylül'de başladı. DPÜ’nün akademik paydaş sıfatıyla katıldığı TEKNOFEST İzmir'de üniversitemizi 2 akademisyenimiz ve 14 öğrencimiz temsil ediyor.

Üniversitemizin TEKNOFEST İzmir finalistlerinden CAREIFY, Sağlık ve Teknolojileri Tohum Öncesi kategorisinde şampiyonluk için mücadele veriyor. CAREIFY takımımız, fikir aşamasındaki yazılımlarıyla Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri yarışma çadırında ziyaretçileri ağırlıyor. Ayrıca üniversitemiz İnsansız Hava Aracı (İHA) takımlarından ARTUN, roket takımlarından ÜLGEN ve model uydu takımlarından URAZ eserlerini 7’den 70’e tüm ziyaretçilere sergiliyorlar. TEKNOFEST İzmir'de üniversitemizi temsil eden Radyo Dumlupınar ise festival alanından canlı gerçekleştirdiği TEKNOFEST özel yayınlarıyla bürokrat, akademisyen, mühendis, öğrenci ve ziyaretçilerin sesini tüm dünyadaki dinleyenlerine anbean aktarıyor.

27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Eylül 2023, Perşembe / 1221 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler