DPÜ TTO’dan TÜBİTAK Başarısı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. üniversitemizin tarihinde ilk kez bir TÜBİTAK-1601 BİGG projesini alarak uygulayıcı/paydaş kuruluş olmaya hak kazandı.

DPÜ TTO, TÜBİTAK-1601 BİGG projesinde uygulayıcı-paydaş kuruluş oldu.

DPÜ TTO'dan yapılan yazılı açıklamada, "TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG), 1601 Uygulayıcı Kuruluş Programı Kapsamında 2023-2025 döneminde BİGG olarak yeni konsorsiyum yapımızla, DPÜ TTO'nun projesi bölgesinde başvuru yapan kurumlar ile birlikte başarılı bulunarak, destek almaya hak kazanan proje oldu" denildi.

Açıklamanin devamında şu ifadelere yer verildi:

TÜBİTAK’ın önerdiği model doğrultusunda projemiz, Kütahya Dumlupınar üniversitesi TTO AŞ, yürütücü olan Bilkent Üniversitesi Cyberpark ile beraber MEF Üniversitesi ve Bilge Adam ortaklığında ve paydaşlığında yürütülecektir. Bundan sonraki faaliyetler süresince yapılan tüm çalışmalar, duyurular, resmî internet sayfamızda paylaşılarak bölgemizde girişimcilik ekosisteminin oluşturulması ve geliştirilmesi adına çalışmalar yürütülecektir. Yakında çağrıya çıkılacak projeye tüm ilgilileri davet edeceğiz.

Elde edilen başarı hakkında açıklamalarda bulunan DPÜ TTO A.Ş. Koordinatörü Prof. Dr. Ersan Öz, "Gerek sürecin fikir bazında olgunlaşması gerekse resmî destek sağlanması hususlarında sürekli yanımızda olan Kütahya Valimiz Ali Çelik'e ve Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'a çok teşekkür ediyoruz. Projenin hazırlanmasında DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve DPÜ TTO modül sorumlusu Prof. Dr. Fatih Şen ekip kurarak bizzat vazife üstlendiler. Emekleri çok fazla" diye konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Nisan 2023, Salı / 1846 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü teknoloji transfer ofisi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler