DPÜ’nün TÜBİTAK Projelerindeki Destek Sayısında Artış

DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2022/2 dönemine ait 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 20, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında 1 projenin desteklendiğini duyurdu.

DPÜ öğrencileri tarafından yürütülen 21 proje iki ayrı başlık altında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık bulundu.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğümüz (DPÜ BAP) tarafından yapılan açıklamada 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında bu yıl 20 projenin kabul edildiği bildirildi. 2209-A başlığında bir önceki dönemde ulaştığı sayıyı koruyan DPÜ, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında da 1 projesinin destek hakkı kazanmasıyla toplamda geçen sene elde ettiği destek sayısını geride bırakmış oldu. Açıklamada ayrıca destek alan öğrenci ve danışman öğretim üyeleri kutlanarak çalışmalarında başarılar dilendi.

PROF. DR. GÖÇMEZ: SEVİYEMİZİ YUKARI ÇEKMEYİ BAŞARDIK

Rektör Yardımcımız ve BAP Komisyonu Başkanımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Üniversitemizin elde ettiği başarıyı şu sözlerle yorumladı:

TÜBİTAK destekleri hakkında yaptığımız çalışmaların karşılığını bu yıl da almayı başardık. Üniversitemizin iki yıl önce sadece 5 projesinin destek gördüğü bu programda, seviyemizi iki yıldır 20 projeye çıkarmış olmak artık seviyemizin buralarda olduğunu gösteriyor. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizi elde ettikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

PROF. DR. UYSAL: ELDE EDİLEN BAŞARIYA KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise Üniversitemizin TÜBİTAK'tan aldığı desteklerin son yıllarda önemli ölçüde arttığını hatırlatarak şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TÜBİTAK'tan alınan desteklerde seviyesini iyice yukarıyı çekmeyi başardı. Öncelikle öğrencilerimizi aldığı desteklerden dolayı kutluyorum. Ardından danışman öğretim üyelerimizi üniversitemiz adına elde edilen başarıya sundukları katkılardan dolayı tebrik ediyorum. DPÜ BAP ve ilgili birimlerimize ise ülkemizin bilimsel gelişimine ve gereksinim duyduğu projelere yönelik çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki DPÜ'nün adı, gelecek yıllarda çok daha büyük projelerde yer alacak.

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında açıklanan listede yer alan öğrencilerimiz, danışman akademisyenlerimiz ve projeleri şöyle sıralandı:

Öğrenci Adı

Danışman Öğr. Üyesi

Akademik Birim / Bölüm

Proje Adı

Rahmah Duraid Fakhruldeen Al-Nuamimi

Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Tunca

FEF / Biyokimya

Antidiyabetik Bileşiklerden Olan Andrographolide, Vildagliptin ve Buformin Bileşiklerinin İnsan Eritrosit Karbonik Anhidrazları Üzerine Etkilerinin Araştırılması

Melda Menekşe Bahar

Doç. Dr. Muharrem Akcan

FEF / Biyokimya

Antimikrobiyal ve Antikanser Aktiviteye Sahip Gomesin Peptidinin Modifiye Edilmesi

Helin Kayar

Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Tunca

FEF / Biyokimya

Karbonik Anhidraz İnhibitörleri İçin Selüloz Asetat/Beta Siklodekstrin Temelli İlaç Taşıyıcı Nanofiberlerin Geliştirilmesi

Aleyna Nur Kobal

Dr. Öğr. Üyesi Samet Mert

FEF / Kimya

Çeşitli Bitki Ekstraktlarının Hazır Güneş Kremi Formülasyonunda Kullanımı ve Güneş Koruma Faktörüne Etkilerinin İncelenmesi

Sıla Arslan

Prof. Dr. Orhan Murat Kalfa

FEF / Kimya

Elektrospin Yöntemi Kullanılarak Biyo Malzeme İçeren Nanolif Üretimi ve Metal Gideriminde Kullanım Şartlarının Araştırılması

Rümeysa Turgut

Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Ay

FEF / Kimya

Tarımsal Atıkların Ağır Metal Adsorpsiyonunda Kullanımı ve Adsorpsiyon Kapasitelerinin İyileştirilmesi

Sümeyye  Ateş

Dr. Öğr. Üyesi Elif  Tuba Tamer

Kütahya Sosyal Bilimler MYO / Turist Rehberliği

Turizm Bölümü Öğrencilerinin Sürdürülebilir Turizme Yönelik Bakış Açılarının İncelenmesi

İrem Ünlü
Büşra Özdemir
Abdullah Kanık
Ayşe Nur Şahin

Doç .Dr. Durmuş Özdemir

Mühendislik / Bilgisayar Mühendisliği

Sanal Gerçeklik Temelli Kariyer Karar Destek Sistemi (Sgtkkds)

Onur Özer

Doç .Dr. Durmuş Özdemir

Mühendislik / Bilgisayar Mühendisliği

Okul Öncesi Öğrencilerine Çevre Bilinci Kazandırmaya Yönelik Eğitici Oyun Tasarımı

Eda Yalçın, Erkan
Mumcu, Beyza
Dolasan, Zeynep
Gürfidan

Otonom Sualtı Arac

Erdem Can
Bedirye İkbal Kırklar

Doç.Dr. Mustafa
Namdar

Mühendislik / Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Kamikaze İHA'larda Hareketli Hedeflerin Derin Öğrenme Tabanlı Takibi ve Hedef Dalış Algoritmalarının Geliştirilmesi

Enes Can

Fırat Ertaç
Durak

Detaylı Su Analizi Yapabilen Sualtı Drone

Yaprak Kaya
Melih Sertan Köse

Doç.Dr. Mustafa
Namdar

Mühendislik / Elektrik-Elektronik Mühendisliği

İnsansız Hava Araçları ile Derin Öğrenme Temelli Zararlı Canlı Tanınması ve Tespiti

Mustafa Ismet Aktaş,

Arş. Gör. Bahadır
Yörür

Mühendislik / Endrüstri Mühendisliği

Sezgisel Bulanık Ahp ve Bulanık Vıkor Yöntemleri Kullanılarak Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Önceliklendirilmesi: Tr33 Bölgesi Örneği

2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında açıklanan listede yer alan öğrencimiz, danışman akademisyenimiz ve projeleri şöyle sıralandı:

Öğrenci Adı Danışman Öğr. Üyesi Fakülte / Bölüm Sanayi Danışmanı Proje Adı
Fatih Suiçmez
Al-Harath Mohammed
Hasan Al-Saman
Doç .Dr. Durmuş Özdemir Mühendislik / Bilgisayar Mühendisliği

Saide Selma Yurt Yıldırım
(Nursan Kablo Ar-Ge Müdürü)

Mvc Tabanlı Mobil 5S Denetim Sistemi (Mobil5S)

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Mart 2023, Salı / 2196 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü fen edebiyat fakültesi, dpü mühendislik fakültesi, dpü kütahya sosyal bilimler meslek yüksekokulu,