DPÜSEM’den Afet Bölgesine Destek Semineri

Sürekli Eğitim Merkezimiz (DPÜSEM) çevrim içi ortamda Afet Bölgesine Destek başlıklı seminer düzenledi.

DPÜSEM, Afet Bölgesine Destek başlıklı seminer düzenledi.

Çevrim içi ortamda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi: 

Tarih zaman zaman çocukları bile ihtiyarlatan böyle çok elim musibetlerle, felaketlerle karşılaşmış. İnsanoğlu maalesef bu tür felaketlerle zaman zaman yüzleşmiş. Bu büyük bir felaket. Belki de milletimizin tarihte rastladığı en büyük felaketlerden bir tanesi. Asrın felaketi olarak nitelendiriliyor. Gerçeklerle yüzleşmek ve tedbir almak gerekiyor. İnşallah bu musibetten gereken dersi alacağız. Bu deprem felaketinden sonra devletimizin, milletimizin tüm imkânları bölge için gönderildi. Biz de DPÜ olarak elimizdeki kaynakları seferber ettik. İlk gün AKUK ekibimiz yola çıkmıştı. Birçok canların kurtulmasına vesile olduk. Bu hizmetlerde görev alan herkese teşekkür ediyorum. Artık yaraları sarma zamanı. Hepimiz imtihan oluyoruz, hepimize büyük işler düşüyor. İlk günden itibaren konukevimizi daha sonra da kız yurdumuzu depremzedelere açtık. Şu an yaklaşık 300 kadar depremzedeyi barındırıyoruz. Elimizden geldiği kadar destek vermeye ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

"DEPREM KONUSUNA BİLİMSEL YÖNTEMLERLE YAKLAŞMALAIYIZ"

Deprem Anadolu’nun bir gerçeği. Gerçeklere karşı göz yumamayız. Gerçeklerle yüzleşmemiş lazım. Tedbir almak ve gereğini yapmak zorundayız. Kısa zamanlı ve uzun zamanlı alınabilecek tedbirler var. Biz de DPÜ olarak eğitim alanında ve rehabilitasyon noktasında hizmet verecek birimlerimiz sahadadır. Eğitim ile tüm zorlukları aşacağız. Daha bilinçli insanlar yetişecek, daha bilinçli gençler yetişecek. Tedbir almayı öğreneceğiz. Felaket zamanlarında nasıl davranmamız gerektiğini öğreneceğiz. 

Depremi çocuklara nasıl anlatacağız, depremzede ailelere nasıl yaklaşacağız. Bazen kaş yapayım derken göz çıkarıyoruz, tedavi edelim derken hasta ediyoruz. Bilimsel yöntemlerle olaya yaklaşmalıyız. Seminere destek veren hocalarıma teşekkür ediyorum, seminerin faydalı olmasını niyaz ediyorum. Berat Kandili hürmetine Rabbimden, ülkemizi bu tür felaketlerden korumasını diliyorum.

Rektörümüzün ardından söz alan Psikolog Şiba Çınar, 'Afet Farkındalığı ve Psikolojik İlk Yardım', Eğitimci ve Yazar İsmail Başbunar, Deprem Sonrası Ailelere Yaklaşım', Klinik Psikolog Sema Gündüz ise 'Depremi Çocuklar ile Nasıl Konuşmalıyız' başlıklı konularda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Mart 2023, Çarşamba / 695 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, deprem,

Bu Kategorideki Diğer Haberler