Rümeysa Yıldız’ın Adı DPÜ’de Yaşayacak

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrencimiz Rümeysa Yıldız Anısına Hatıra Ormanı etkinliği gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren öğrencimiz Rümeysa Yıldız anısına fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Evliya Çelebi Yerleşkemizde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Çelik, Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özdoğru, Kütahya Tema Vakfı üyelerinin yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personelimiz de katıldı.

PROF. DR. UYSAL: RÜMEYSA KIYAMETE KADAR DPÜ'NÜN ÖĞRENCİSİ OLARAK KALACAKTIR

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Rümeysa’mız bizim öğrencimizdi, hâlen de öğrencimizdir. Edebiyen, kıyamete kadar da Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin öğrencisi olarak kalacaktır. Rümeysa’nın ve deprem felaketinde vefat eden diğer öğrencilerimizin isimlerini üniversitemizde yaşatacağız. Öğrencimiz adına fidanlar dikiyoruz, hatimler okuyoruz. Biraz önce de yabancı öğrencilerimizin programındaydım. Vefat eden öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza hatimler okumuşlar dualar etmişler. Milletimiz güçlüdür, insanımız şefkatlidir, yardımseverdir. Hep beraber inşallah bu yaraları saracağız. Bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve özellikle de TEMA Vakfı yetkililerine teşekkür ediyorum. Rümeysa Yıldız ve depremde hayatını kaybeden tüm öğrencilerimiz için Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim yaralı kardeşlerimize acil şifalar versin, böylesi ağır felaketlerden bizi muhafaza etsin.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Mart 2023, Cuma / 1540 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü eğitim fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler