DPÜ TÖMER’den Aytmatov’u Anma Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DPÜ TÖMER) öğrenim gören Kırgızistanlı öğrenciler tarafından dünya yazarı Cengiz Aytmatov’un doğum yıldönümü sebebiyle anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

DPÜ TÖMER öğrencileri tarafından Cengiz Aytmatov'u anma etkinliği düzenlendi.

Anma etkinliklerine Kırgızistanlı öğrencilerin yanı sıra farklı milletlerden birçok öğrenci katılım gösterdi. Programda konuşan TÖMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bünyamin Han düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Cengiz Aytmatov hem bir siyasetçi, hem bir fikir adamı, hem bir bilim adamı, hem de güçlü bir yazardır. Eserleri ile tüm Türk dünyasını etkileyen ve kalıcı izler bırakan muhteşem bir kişiliktir. Cemile eserinde gerçek bir aşk hikâyesini; Selvi Boylum Al Yazmalım eserinde toplumsal gerçekleri; Gün Olur Asra Bedel eserinde bir ömrün nasıl bir güne sığdırılabileceğini ustaca kaleme almıştır. Ünlü yazarın “Bir insan için en zor şey, her gün insan kalabilmektir”, sözü hala kulaklarımızda çınlamaktadır.

Kırgızistanlı öğrencilerin çeşitli etkinlikleriyle süslenen program, Kırgızistan yerel yemeklerinin ikram edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Aralık 2022, Çarşamba / 628 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler