DPÜ’de Üretilen Kablosuz Fark Eğim Ölçer Cihazı Tanıtıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Eren Gül’ün yürütücüsü olduğu TÜBİTAK Projesi kapsamında geliştirilen Kablosuz Fark Eğim Ölçer Cihazı Tavşanlı Fizik Tedavi Hastanesi’nde tanıtıldı.

DPÜ Tavşanlı MYO akademisyeni Öğr. Gör. Eren Gül'ün yürütücüsü olduğu 121E424 nol’lu Tübitak projesi kapsamında geliştirilen “Kablosuz Fark Eğim Ölçer Cihazı” Tavşanlı Fizik Tedavi Hastanesi’nde sağlık personeline tanıtıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin iş birliği gerçekleşen projede; elektronik, bilgisayar, yazılım, haritacılık, biyomedikal ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanlarının bir arada yer aldığı disiplinlerararsı bir ekip çalışması yürütülmüştür. Öğr. Gör.Eren Gül'ün yürütücülüğünü yaptığı projede Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik, Öğr. Gör. Dr. Ahmet Uslu, Öğr. Gör. Bahadır Çokçetin ve Öğr. Gör. Deniz Kaptan ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tavşanlı Sağlık Hizmetleri MYO'dan Öğr. Gör. Okan Üzer de araştırmacı olarak yer almaktadır.

Proje ekibi tarafından Tavşanlı Fizik Tedavi Hastanesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, Tavşanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sabahattin Altıntaş ve Hastane İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı İsmail Ceylan, Fizyoterapist Mehmet Fatih Sanver ve Uz. Dr. Emre Şahin katılım sağladılar.

Toplantıda projede geliştirilen ve geliştirilen Kablosuz Fark Eğim Ölçer Cihazı tanıtıldı. Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Eren Gül online katılım sağladı ve cihazın tanıtımını gerçekleştirerek gelen soruları yanıtladı. Etkinlikte, projede çalışmalarda bulunan MYO Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencisi Ahmetcan Sayla da hazır bulundu.

Bu projede, iki yüzey arasındaki eğim farkını kablosuz olarak ölçen, ölçümü açı değeri olarak ekranda gösteren, kaydedebilen ve açı istenen değere ulaştığında kullanıcıya bildiren bir elektronik sistem tasarlanmıştır. Sistem, 2 adet eğim ölçen devre ve 1 adet gösterge devresi olmak üzere 3 parçadan meydana gelmektedir. Eğim ölçen devrelerin içerisinde ivmeölçer, mikrodenetleyici, kablosuz iletişim modülü ve batarya bulunmaktadır. Gösterge devresinde ise mikrodenetleyici, kablosuz iletişim modülü, batarya, SD kart, buzzer ve ekran bulunmaktadır. Yapılan ölçümler ayrıca geliştirilen “EgimOlcer” isimli mobil uygulama üzerinden de görüntülenebilmekte ve ayrıca http://egimolcer.dpu.edu.tr/ web sayfasına da cihazdan elde edilen ölçümler kaydedilebilmektedir.

Gerçekleştirilen sunum sonrasında Başhekim Uz. Dr. Altıntaş, cihazın fizik tedavide kullanımı açısından olumlu değerlendirmelerde bulunarak proje ekibini tebrik etti ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. Çelik ise, misafirperverlikleri dolayısıyla Başhekim Uz. Dr. Altıntaş'a ve katılımcılara teşekkür ederek disipinler arasında gerçekleşen proje dolayısıyla proje ekibini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Proje Yürütücü Öğr. Gör. Gül, ithal edilen bir cihazın yerini alabilecek Kablosuz Fark Eğim Ölçer cihazının TÜBİTAK Projesi desteği ile tamamlanarak uygulamaya alındığını belirtti. Gül cihazın tanıtımıza fırsat veren Başhekim Dr. Sebahattin Altıntaş başta olmak üzere Tavşanlı Fizik Tedavi Hastanesi personeline ve  kendilerine destek olan Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik'e teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Aralık 2022, Pazartesi / 664 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler