DPÜ’de Yeni Medya ve Sanat Eğitimi Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesimiz ile Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği (GÖRSED) iş birliği ile gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü temalı Yeni Medya ve Sanat Eğitimi başlıklı etkinlik düzenlendi.

DPÜ GSF'de Yeni Medya ve Sanat Eğitimi başlıklı etkinlik düzenlendi.

Ahmet Yakupoğlu Amfisi'nde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, DPÜ GSF Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Pınar Yazkaç, ödüle layık bulunan öğretmenler, panelistler ve davetliler katıldı.

Etkinlikte ilk sözü alan ve konuşmasına protokol üyeleri ve katılımcıları selamlayarak başlayan Prof. Dr. Levent Mercin, "Tüm Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de Rahmet ile anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

Konuşmasında GÖRSED'in kısa bir tanıtımını da yapan Prof. Dr. Mercin, "GÖRSED, sanat alanında yapılan araştırmaları izlemek ve bu konuda ilgili kurumlarla iş birliği yapma amacını gerçekleştirebilmek için her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde farklı bir ildeki üniversite ile iş birliği yapmaktadır. Bu yapılan iş birliği içerisinde, uluslararası karma sergi, sanat eğitimi ile ilgili güncel bir konuda panel ve Yılın Sanat Eğitimcileri Ödülleri takdimi bulunuyor. Bu yıl gerçekleştirmeyi düşündüğümüz etkinlik önerimizi kabul etmesi ve bize ev sahipliği yapmasından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’a teşekkür ederiz" şeklinde konuştu ve etkinliğin düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür edip ödül almaya hak kazanan akademisyenleri kutladı.

PROF. DR. UYSAL: SANATLA EĞİTİM İLKÖĞRETİMDE DE YAYGINLAŞTIRILDI

Rektörümüzün ardından katılımcılara hitap eden Rektörümüz ise düşüncelerini şöyle ifade etti:

Sanata çok önem veriyorum. Bunu hocam ifade etti. Bu sözde değil gerçekten sanatla eğitimin kalıcı olduğuna, daha iyi sonuç alındığına inandığımız için sanata önem veriyoruz. Çünkü bazen bir kitapla anlatamadığınız bir konuyu, bir hususu bir sanatçı belki bir çizgi ile bir karikatürle, bir resimle anlatabiliyor ve hafızalara öyle bir kazılıyor ki, yıllar geçiyor unutulmuyor. Sanatla eğitimin çok önemli ve kalıcı olduğuna inanıyoruz. Ben sanatla eğitimin sadece üniversitelerde değil ilköğretimde de yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Kütahya sanatının şehri, DPÜ sanatın üniversitesi öyle olsun arzu ediyoruz. Eminim arkadaşlarım da bunun bilincinde ve var güçleriyle çalışıyorlar.

"SANATLA, KÜLTÜRLE, BİLİMLE DESTEKLEYEMEDİĞİMİZ MEDENİYET İFLASA YÜZ TUTAR"

Değerli arkadaşlar, Türk milleti biliyorsunuz kadim bir medeniyete sahip. İşte bu kadim medeniyetimize güçlü medeniyetimizi istikbale taşımak için yine sanata önem vermek lazım. Medeniyet sanatla destekleniyorsa kalıcı olur ve beka bulur. Sanatla, edebiyatla, kültürle, sporla, bilimle teknoloji ile destekleyemediğiniz bir medeniyet maalesef iflasa yüz tutar. Ben özellikle DPÜ camiasına, bütün Kütahyalı hemşehrilerime ve bütün milletime "Gelin şu aziz milletimizi güçlendirelim ve medeniyetimizi daha da güçlü şekilde istikbale taşıyalım" diyorum.

Fakültemiz ve GÖRSED bugün burada bir ödül töreni düzenliyor. 'Marifet iltifata tabidir' derler. Sanatçı, âlim, bilim insanı iltifat görmeyen yerde söner pörsür, iltifat gören yerde canlanır, yeşerir. Sizler bu konuda soumluluk üstlendiniz. Ödülü hak edenleri ödüllendiriyorsunuz çok kutsi bir vazife, sizleri tebrik ediyorum. Öncelikle ödül alan arkadaşlarım da kutluyorum ve GÖRSED'in bu faaliyetlerini hep devam etmesini arzu ediyorum, panele destek veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese özellikle fakültede çalışan arkadaşlarımı kutluyorum.

ÖDÜLLER TÖRENİNİN ARDINDAN PANELE GEÇİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından GÖRSED'in her yıl geleneksel olarak verdiği ödüllerden Sanata Değer Katan Kurum Ödülünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Erkan Tarhan, Görsel Sanatlar Eğitimi Hizmet Onur Ödülü'nü Prof. Dr. Halil Akdeniz, Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi Akademisyen Üstün Başarı Ödülü'nü Doç. Dr. Şeyda Eraslan Taşpınar, Yılın Görsel Sanatlar Öğretmeni Üstün Başarı Ödülü'nü ise Sinem Alpaslan  aldı.

Ödül töreninin ardından başlayan panel bölümüne Prof. Dr. Suzan Duygu Bedir Erişti, Prof. Dr. İzzet Bozkurt,  Doç. Dr. Zeynep Özarslan, Dr. Derya Yücel ve Dr. Öğr. Üyesi Akın Bulut konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Kasım 2022, Cuma / 1292 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler