DPÜ Takımları TEKNOFEST Karadeniz’de

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, ’Millî Teknoloji Hamlesi’ sloganıyla, havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi uyandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıkan ve bu yıl beşincisi Samsun’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST Karadeniz) akademik paydaş sıfatıyla, akademisyenleri ve öğrencileri ile yer alıyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bu yıl 5.'si düzenlenen TEKNOFEST'te yerini aldı.

DPÜ'nün, kuruluşunun 30. yılı olması sebebiyle, en az 30 takım sloganı ile yola çıktığı TEKNOFEST yolculuğu, başlangıçtaki 30 takım hedefini aşarak başlamıştı. Takımlarımız ülkemizin farklı şehirlerinde farklı kategorilerde düzenlenen yarışmalarda çoğunlukla finale kalarak üniversitemiz için gurur kaynağı oldular ve gelecekteki yarışmalar için de umut verdiler.

TEKNOFEST 2022'de yarışan ekiplerimiz arasında en büyük başarıyı DPÜ KARANDA İHA Takımı elde etti. DPÜ KARANDA İHA, Kütahya’da düzenlenen toplamda 96 takım ve yaklaşık bin yarışmacı katılım gösterdiği Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda şampiyon olarak TEKNOFEST Karadeniz’de ana sahnede ödül almaya hak kazandı. Ayrıca ekiplerimizden BioSpacEx Takımı, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Fikir Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi Alanında Proje Detay Raporu kategorisinde 2. olup TEKNOFEST Trabzon etabında ilk 10’a girerek Samsun'daki etkinliğe katılmaya hak kazandı.

Öte yandan Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen etkinlikte Üniversitemiz bu yıl TEKNOFEST organizasyonunun sayılı akademik paydaşı arasına girerek, 2.5 milyon kişi ziyaret edilmesi beklenen TEKNOFEST Karadeniz’de tanıtım ve iş birliği etkinliklerinde de bulunmayı sürdürüyor. Başarıları ile DPÜ'yü gururlandıran takımlarımız, TEKNOFEST Karadeniz’de yer alarak yoğun ilgi gören standımızda sunumlarını gerçekleştirme ve çalışmalarını geniş kitlelerle paylaşma şansı buldular.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Eylül 2022, Perşembe / 1861 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, teknofest,

Bu Kategorideki Diğer Haberler