DPÜ Dumlupınar’da Dünyanın En Uzun Bayrağını Açtı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türk Kızılayı Kütahya Şubesi ve Avrupa Kütahyalılar Federasyonu iş birliğiyle hazırlanan 3743 metrelik ve dünyanın en uzun bayrağı unvanına sahip olacak olan Türk bayrağı, Dumlupınar ilçesindeki 30 Ağustos kutlamalarında açıldı.

Dumlupınar’da dünyanın en büyük bayrağı açıldı.

Kurtuluş Savaşı’nda Türk ordusunun galibiyetinin tescillendiği Dumlupınar Meydan Savaşı’nın 100. yıl dönümünde zaferin elde edildiği Dumlupınar ilçesinde bugün yapılan kutlamalarda dünyanın en uzun bayrağı unvanını alacak 3743 metre uzunluğundaki Türk bayrağı açıldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türk Kızılayı Kütahya Şubesi ve Avrupa Kütahyalılar Federasyonu iş birliğiyle hazırlanan etkinliğe, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Şahmurat Arık, Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ,  Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Esmen, Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Kütahya Şube Başkanı Ahmet Yarız, Kızılay Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin ile üniversitemizin sporcuları, öğrencilerimiz ve vatandaşımız katıldı.

Dumlupınar ilçesinin girişinden başlanıp Dumlupınar Şehitliği’ne getirilen Türk bayrağıyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Tek yürek olduk ve 3743 metre olan dünyanın en uzun ve en güzel bayrağını açtık. Emeği geçen herkese binlerce teşekkürler” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Ağustos 2022, Salı / 1489 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler