DPÜ Takımları Kütahya’daki TEKNOFEST’te Yarışıyor

TEKNOFEST çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenen DPÜ’nün Karanda ve Kızıl Kuasar takımlarının da yarıştığı Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları Yarışması, Kütahya Zafer Havalimanı’nda düzenlenen törenle başladı.

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları Yarışması Kütahya'da başladı.

Zafer Havalimanı'nda yapılan açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Muammer Gavas, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke ve çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.

Büyük Zaferin 100'üncü yılı olması sebebiyle Kütahya'da gerçekleşen yarışmaya, bu yıl geçen yıla göre yüzde 77 artış ile toplam 440 takım ve yaklaşık 3 bin 500 öğrenci başvuru yaptı. Aralarında Üniversitemizin takımlarından Karanda ve Kızıl Kuasar'ın da yer aldığı takımın 98 takımın İHA'ları, 14 Ağustos'a kadar bilimsel ve teknik ölçütlerine göre yapılacak değerlendirmlerde derece almaya çalışacak.

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin TEKNOFEST'lerle güçlü olma yolculuğuna hızla devam ettiğini kaydetti. Kütahya Valisi Çelik ve Kütahya Belediye Başkanı Işık ise konuşmalarında TEKNOFEST'in Kütahya'da yapılmasında büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Büyük rekabet ve heyecanın yaşanacağı yarışmalarda takımların 50 bin Türk Lirası'na (TL) kadar Performans, Mansiyon, Teşvik ve TUSAŞ ödülleri 14 Ağustos 2022 tarihinde belirlenecek. Derece alan takımlar, ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alacak.

Aralarında Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Gavas ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Göçmez'in de bulunduğu protokol üyeleri Zafer Havaliman'ndaki açılışın ardından Afyonkarahisar'a geçerek Üniversitemizden Kızıl Kuasar takımının yarışacağı TEKNOFEST Uluslararası İHA Yarışmaları'nın da açılışını gerçekleştirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Ağustos 2022, Salı / 1691 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler