Teknokent Ek Binasının İhalesi Tamamlandı

Mevcut binasının tam kapasiteye ulaşmasının ardından büyümeye devam eden Kütahya Tasarım Teknokent’in ek binası için ihale düzenlendi.

Kütahya Tasarım Teknokent’in ek binası için ihale yapıldı.

Teknokent’ten yapılan yazılı açıklamada “Dumlupınar Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak Türkiye’nin 36. teknoparkı olarak kurulan Kütahya Tasarım Teknokent, son iki yılda yakaladığı ivmeyle mevcut binasına sığamaz hâle gelince yeni bina çalışmalarına başladı. 36 dönüm arazisi olan teknokentin ek bina ihalesi 20 Temmuz 2022’de gerçekleştirildi. Ağustos sonunda temelinin atılması planlanan Teknokent, Kütahya’ya değer katması bekleniyor” denildi.

“DEVLET BÜYÜKLERİMİZE VE BİZE İNANAN KÜTAHYA’YA TEŞEKKÜRLER”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, “Mevcut binamız dolunca genişleme şart oldu. Yeni binamızın ihalesi yapıldı, Sayın valimiz Ali Çelik’in, vekillerimizin, belediye başkanımızın, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın, il özel idaremizin ve yönetim kurulumuzun öncülüğünde temel atmaya çok yakınız” dedi.

Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı da olan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise “Bu noktaya bu kadar hızla gelmemizde Sayın Valimizin mihmandarlığında vekillerimizin takibi ve Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın iradesi belirleyici oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak devletin tüm olanaklarını bu çalışmalara seferber eden tüm büyüklerimize ve bize inanan Kütahya’ya çok teşekkürler, ek binamızda 60 yeni ofis, 6 ticari ofis, çok amaçlı yemekhane, konferans salonu, 2 laboratuvar, atölyeler ve birçok sosyal alan mevcut. İnşaatın 2023 sonunda bitirileceğini umuyoruz. Ekibimizle birlikte şu ana kadar birçok başarılı projeye imza attık, birçok kalemde yüzde 400’e yakın iyileşmeler kat ettik. Bundan sonrada devamı gelecek. Ülkemiz ve Kütahya için teknoloji üretiyoruz” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Temmuz 2022, Pazar / 1663 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler