DPÜ’nün 13 Takımı TEKNOFEST Finallerinde

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, TEKNOFEST 2022’de Kütahya Dumlupınar Üniversitesini temsil etmek için mücadele eden takımlarımızın Mühendislik Fakültemizde faaliyetlerini yürüttüğü atölyeleri ziyaret ederek öğrencilerimizle bir araya geldi.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, TEKNOFEST'te yarışmaya hazırlanan takımlarımızı ziyaret etti.

Mühendislik Fakültemiz bünyesinde öğrencilerimizin kullanımına sunulan atölyeleri ziyaret eden Rektörümüze, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel de eşlik etti.

Öğrencilerimizden TEKNOFEST çalışmaları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Kâzım Uysal, aynı zamanda takımların geçmiş dönemde gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları da yerinde inceledi. DPÜ'nün her sene daha iyi başarılar yakaladığını ve gençlerin bu şekilde üniversitemiz adına özveri ile çalışmalarının millî teknoloji hedeflerimize ulaşmada önemli bir etken olduğunu kaydeden Prof. Dr. Uysal, çalışma yapan öğrencilerimizi tebrik etti. Mühendislik fakültesinin yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesinde de TEKNOFEST heyecanı yaşandığını söyleyen Rektör Uysal, Biochemiunitas ve BioSpacEx takımlarının da TEKNOFEST 2022 elemelerinde finale kaldığını ve hazırlıklarını yakından takip ettiğiklerini kaydetti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ise proje danışmanlarının da katkısıyla topluluk takımlarımızın özgün projelerine üniversitemizin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü aracılığıyla destek sağlandığını söyledi. Prof. Dr. Göçmez, takımları sürekli takip ettiklerini, eksikliklerini gidermek için her olanağını kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel ise mühendislik ile ilgili çalışmalar yapan 11 farklı öğrenci topluluğuna (DUSCART, IEEE, Karanda, Şahin, Artun, Ülgen, Kızıl Kuasar, MİLTEK, D-PUSAT, Uraz, ArchDevelopers) çalışma alanları ve laboratuvar olanağı sunduklarını, fakülte öğretim üyelerinin danışmanlıklarında kendilerine destek olduklarını ifade ederek, fakülte bünyesinde oluşturmak istedikleri Atölye Destek Servisi ile bu desteklerinin daha da artacağını söyledi.

Çalışmalara katılan tüm öğrencilere başarılar dileyen idarecilerimize öğrencilerimiz de desteklerinden dolayı teşekkür ederken, çalışmalar süresince deneyim kazandıklarını, bu deneyimler sayesinde her geçen gün daha başarılı işlere imza atacaklarına inandıklarını belirttiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Temmuz 2022, Perşembe / 1179 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler