Tavşanlı MYO’da Türk İstiklal Harbi’nde Tavşanlı Havalisi Semineri

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda Kurtuluş Savaşımızın 100. Yılı nedeniyle Türk İstiklal Harbi’nde Tavşanlı Havalisi Semineri ile Kurtuluşun 100. Yılı Sanat Sergisi etkinlikleri gerçekleştirildi.

DPÜ Tavşanlı MYO'da Türk İstiklal Harbi’nde Tavşanlı Havalisi semineri ile Kurtuluşun 100. Yılı Sanat Sergisi düzenlendi. 

15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Akar ve Furkan Dinçer, Emet Belediye Başkanvekili Ramazan Sezer, Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selahi Kayar, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Bilal Kıyak, Tavşanlı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Yönetimi, Emet Cevizdere Araştırma Derneği (ECDAD) Derneği Yönetimi, akademik ve idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

SEMİNERDE KURTULUŞ SAVAŞI DÖNEMİNDE TAVŞANLI VE EMET KONUŞULDU

Saygı duruşu, İstiklâl Marşı’nın ardından okul müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik'in açılış konuşması ve Arifağa Camisi İmam Hatibi Tahir Tokuş'un şehitlerimiz için okuduğu dua ile başlayan etkinliğin devamında tarih araştırmacıları Ali Duyan, Ahmet Öztürk ve Dr. Recep Aydoğdu'nun konuşmacı olduğu Türk İstiklal Harbi’nde Tavşanlı Havalisi başlıklı seminer düzenlendi.

Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir'in yönetiminde gerçekleşen seminere İstiklâl Savaşı öncesinde Batı Cephesi ve Tavşanlı Havalisi’nin genel durumu, bölgede Dr. Fazıl ve Dr. Reşit Galip’in Kuva-yı Milliye’ye hazırlık çalışmaları, işgal yıllarında Tavşanlı ve Emet’de yaşanan olaylar, Cevizdere Savaşı, Derbent Köyü’nde Yunanlıların yaptığı katliam, millî birlik ve beraberliğimizin önemi ile Kurtuluş Savaşı ruhu anlatıldı.

SERGİDE EL İŞÇİLİĞİ ESERLERİ ÖNE ÇIKTI

Etkinliğin Kurtuluşun 100. Yılı Sanat Sergisi Bölümü'nde ise Tavşanlılı el işçiliği sanatçılarımız Nuri Fuat Öziğdeci, Ahmet Esen, Yavuz Selim Esen, Tahsin Esen, Ahmet Altınsoy, Abdurrahman Şirin, Tahsin Kırış, Mustafa Kemal Altınsoy ve Hidayet Şen'in el işleme eserleri ile Ressam Dilek Kocaman Yılmazer ve Ressam Mustafa Kemal Altınsoy'un resim tabloları sergilendi. Şair Halil Oral’da etkinlikte yer aldı ve Tavşanlı Şiiri'ni söyledi.

Tavşanlı MYO'dan yapılan açıklamada konuşmacılara, Tavşanlılı sanatçılara ve etkinliğe katılan konuklara teşekkür edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mayıs 2022, Pazartesi / 724 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler