Domaniç Hayme Ana MYO’da Küresel Isınma ve Sürdürülebilirlik Semineri

DPÜ Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Yüksel danışmanlığında yürütülen Küresel Isınma ve Sürdürülebilir Kalkınma projedesi kapsamında, Domaniç’te ortaöğretim öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenlendi.

DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO öğrencileri tarafından Küresel Isınma ve Sürdürülebilir Kalkınma konulu seminer gerçekleştirildi.

Domaniç Hisar İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Domaniç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Aydın, Küresel Isınma ve Sürdürülebilir Kalkınma projesinin danışmanlığını yapan öğretim üyemiz, Doç. Dr. Filiz Yüksel, okulda görev yapan öğretmenler ve öğrenciler ile Sadık Ahmet Kılıçarslan, Osman Onuk, Ali İhsan Demiralay, Alper Fidan, Furkan Adem Başkurt ve Emre Acar’dan oluşan proje ekibi katıldı.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilişkilendirilen projede Doç. Dr. Filiz Yüksel, sürdürülebilir kalkınma kavramı ve sürdürülebilir kalkınma amaçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Doç. Dr. Yüksel'in ardından proje ekibinde görev alan öğrencilerimiz küresel ısınma, küresel ısınmanın etkileri, küresel ısınmanın önlenebilmesi için alınması gereken tedbirler ile iklim değişikliğinin Türkiye’deki etkileri konularında katılımcılara sunum yaptılar.

Sunumun ardından Doç. Dr. Filiz Yüksel, "Böylesine hayati bir konuda çalışmak istedikleri için proje ekibine teşekkür ediyorum. Küresel ısınma ve önlemleri konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak istediğimiz için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Benzer etkinliklerin iş birliği içinde genişletilerek ülke çapında yürütülmesi, erken yaşlarda bu konuda bilinç oluşturulmasını diliyorum" dedi.

Etkinlik Şube Müdürü Recep Aydın'ın Doç. Dr. Yüksel'e ve proje ekibine teşekkür ettiği konuşma ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mayıs 2022, Pazartesi / 699 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler