Tavşanlı MYO’dan TCDD’ye Teknik Gezi

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Lojistik programı öğrencilerimiz, Tavşanlı TCDD Gar, Depo ve Lojistik Müdürlüklerine teknik bir gezi gerçekleştirdi.

Tavşanlı MYO Lojistik programı, Tavşanlı TCDD Lojistik Müdürlüğüne gezi düzenledi.

Yönetim ve Organizasyon Bölümü akademisyenlerimiz Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir ve Öğr. Gör. Beyza Kale Kurhan'ın eş güdümünde gerçekleşen gezide son yıllarda lojistik alanında önemi gittikçe artan ve ülkemizde gerek yolcu gerekse yük taşımacılığı kapasitesinde farkedilir bir artış görülen demir yollarının işleyişi hakkında bilgi sahibi olunması ve kariyerlerine demir yolu taşımacılığında etmek isteyen Lojistik programı öğrencilerinin çalışma ortaklarının incelenmesi amacıyla düzenlenen gezide akademisyenlerimize ve öğrencilerimize kurum adına Tren Teşkil Görevlisi İsa Kocagöz, Depo ve Bakım Şefi İzzet Yayla, Hareket Memuru Güner Savaş ve Lojistik Şefi Mehmet Türker eşlik etti.

İsa Kocagöz, öğrencilerimize gerek yolcu gerekse yük taşımacılığında dikkat edilecek hususlar ve yükleme ve boşaltma alanında alınacak güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca uygulamalı olarak öğrencilerimiz lokomotif içerisinden malzeme yükleme boşaltma ve vagon bağlama, düzenleme sıraya koyma aşamalarını gözlemledi. İzzet Yayla tarafından öğrencilerimize vagon ve lokomotif türleri ile üzerlerinde yazan teknik bilgilerin anlamları hakkında bilgi verilerek lokomotif ve vagon bakım süreçleri aktarıldı.

Ardından Tavşanlı Hareket Merkezi’nde teknolojinin demiryolu taşımacılığındaki önemi ve kullanımı hakkında Güner Savaş'tan bilgi alınarak bilgisayar programı üzerinden öğrencilerimize hareket planlama, makas değişimi ve trenlerin hat üzerinde izlenmesi uygulamalı olarak anlatıldı. Son olarak Mehmet Türker tarafından demir yolunun geleceği ve TCDD'nin ülkemiz için öneminden bahsedildi.

Gezi sırasında öğrencilerimiz, Üniversitemizden 2019 yılında mezun olarak TCDD'de lojistik memuru olarak çalışmaya başlayan Ömer Dilek'le karşılaştılar. Dilek, TCDD'de lojistik memuru olma sürecini ve kendi hikayesini öğrencilerimizle paylaşarak önerilerde bulundu.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzdan geziye ilişkin yapılan açıklamada "Teknik gezinin gerçekleşmesinde gezi süresince bölümümüze eşlik eden İsa Kocagöz başta olmak üzere tüm Tavşanlı TCDD çalışanlarına ayrıca gezinin planlanma ve gerçekleşmesine katkılarından dolayı Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik’e teşekkür ederiz" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mayıs 2022, Çarşamba / 755 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler