Simav MYO’dan İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’ne Teknik Gezi

DPÜ Simav Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencileri Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’ne teknik gezi düzenledi.

Simav Meslek Yüksekokulumuzun öğrencileri Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu.

Biyomedikal Tıbbi Cihazlar bölümü akademisyenlerimiz, Öğr. Gör. Kübra Keser ve Öğr. Gör. İrem Acer eşliğinde 2. sınıf öğrencilerimizin katıldığı teknik geziyle öğrencilerin tıbbi cihazları görerek farkındalıklarının artırılmasının amaçlandı. Gezide hastane ortamında yer alan tıbbi cihazlar ve takımlar incelendi. Medikal cihazların çalışma ilkeleri, hangi işlevleri yerine getirdiği, hangi tanı ve tedavi işleminde yer aldıklarına dair bilgiler alındı. Aynı zamanda öğrencilerimiz bazı biyomedikal cihazların iç yapılarını görme olanağı buldu.  

Simav MYO’dan yapılan açıklamada “Güler yüzlü ve özverili sağlık çalışanlarının cihazların sahadaki uygulamalarına yönelik pratik olarak verdikleri bilgiler, öğrencilerimizin sektöre ilişkin farklı bakış açıları kazanmalarını sağladı. Bu teknik gezide bize ev sahipliği yapan Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Op. Dr. Naci Çağlar’a, İdari Mali İşler Müdürü Erdal Çetin’e ve tüm sağlık çalışanlarına misafirperverlikleri için teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Mart 2022, Çarşamba / 980 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler