DPÜ Simav MYO Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

DPÜ Simav Meslek Yüksekokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Meslek yüksekokulumuzun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, akademik ve idari personellerimizin yanı sıra çok sayıda öğrencimiz de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alaattin Kaçal’ın günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, akademik personelimiz Öğr. Gör. Mustafa Ordu’nun eş güdümünde yüksekokulumuzun öğrencileri tarafından hazırlanan şiir ve türkü dinletileri, Çanakkale Savaşı’nın tarihsel önemi hakkında hazırlanan video ve öğrencilerimiz tarafından yapılan sokak röportajlarıyla devam etti.

Meslek yüksekokulumuzdaki etkinliklerin ardından, Simav kent merkezindeki Nasuh Ağa Camii önünde hemşehrilerimize yapılan pilav ve hoşaf ikramı yapıldı.

Simav MYO'dan yapılan açıklamada "Bu vesileyle 107. yıldönümünde aynı coşku ve minnetle Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, kahramanca vatanını savunan şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Mart 2022, Pazartesi / 773 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler