Gediz MYO’dan Afet Farkındalığı Projesine Destek

Gediz Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ortağı olduğu ve Kütahya Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneği tarafından yürütülen Afet Farkındalığı ve Eğitimle Kazanarak Engelimi Aşıyorum projesine destek verdiğini açıkladı.

DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu, Afet Farkındalığı ve Eğitimle Kazanarak Engelimi Aşıyorum projesine destek verdi.

Meslek yüksekokulumuzdan yapılan yazılı açıklamada verilen destek kapsamında 15 adet düz dikiş makinesi, 2 adet overlok makinesi, 1 adet endüstriyel ütü Kütahya Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneğine proje süresince tahsis edildiği bildirildi.

Gerçekleştirilecek projede engelli ve engelli yakınlarına temel dikiş eğitimi verilecek. Eğitim sonrası, olası bir afette kullanılmak üzere oyuncak görünümlü afet battaniyeleri üretilecek. Üretilen battaniyelerden 450 adedi AFAD’a, 450 adedi Kızılay’a ve 100 adedi sevgi evlerine dağıtılacak.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Şubat 2022, Cuma / 1006 defa okundu.