DPÜ TÖMER’den Şeb-i Arus ve Mevlana’yı Anma Töreni

DPÜ Türkçe Öğretimi Merkezi tarafından hazırlanan Hz. Mevlânâ’nın 748. Vuslat Yıldönümü Anma Programı üniversitemizin kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

DPÜ’de Hz. Mevlânâ’nın 748. Vuslat Yıldönümü Anma Programı düzenlendi.

Kapalı Spor Salonumuzda düzenlenen anma programına Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin Özdilek, DPÜ TÖMER Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Uslu, merkezimizde görev yapan öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

PROF. DR UYSAL: DPÜ TÖMER’İN ANMASI MEVLÂNÂ’NIN EVRENSELLİĞİNİ GÖSTERİR

Mevlânâ’nın hayatı, şiirleri ve düşüncelerinin okunduğu programda konuşan Prof. Dr. Kâzım Uysal “Hz. Mevlânâ’nın 748. Yıl dönümünün DPÜ TÖMER öğrencileri tarafından anılması, Mevlânâ düşüncesinin evrenselliğini göstermesi bakımından önemlidir. Ölümü Şeb-i Arus (sevgiliye kavuşma günü) olarak gören Mevlânâ, ölümden sonra ebedi bir hayatın varlığını da en güzel şekilde özetlemiştir. Bizler Mevlânâ’nın aşkı, sevgisi, hoşgörüsü ile bu topraklarda saygın bir yer edindik. Onun düşünceleri İslam coğrafyası başta olmak üzere tüm dünyada örnek alınan, insan haklarının, insan sevgisinin ve Yaratıcı sevgisinin öğrenilmesinde rehber olmuştur. Asırlardır “gel, ne olursan ol yine gel” mesajı ile umutsuzluğu, ye’se kapılmayı adeta elinin tersiyle iten Mevlânâ, Cenab-ı Hakk’ın Rahman, Rahim, Gafur, Afuvv gibi isimlerinin bir tecellisi olmuştur. Bütün insanlığa hatalardan dönülebileceğini ve yaratılış gayesine uygun olarak bir hayat geçirebileceğini ifade eden Mevlânâ, Allah aşkının, peygamber sevgisinin yaşayan bir timsali olmuş ve hepimize örnek olmuştur” dedi.

48 ülkeden yaklaşık 1.800 öğrenciye ulaşan DPÜ TÖMER’in ülkesi dili, dini, ırkı farklı insanların bir potada eritilerek birlikte, kavga etmeden, barış ve kardeşlik duyguları ile eğitim öğretime devam etmesinin başarıyı getiren en önemli faktör olduğunu dile getiren Prof. Dr. Uysal, bu birlik ve beraberliğin devam ettirilmesinin önemini vurguladı.

DPÜ TÖMER öğrencilerimizin Mevlânâ şiirlerini Türkçe, İngilizce ve Farsça olarak okuduğu program, tasavvuf musikisi ve sema gösterisi ile son buldu.   

İkramların da olduğu programın sonunda Rektör Uysal, öğrencilerimize tavuk pilav ve ayran ikramında bulundu.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 16 Aralık 2021, Perşembe / 1469 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler