Mimarlık Fakültemizden Kütahya Porselen ve Keramika’ya Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Gök ve öğretim üyelerimiz, kamu üniversite sanayi iş birliği kapsamında Kütahya Porselen ve Keramika Seramik Fabrikalarını ziyaret etti.

Mimarlık Fakültemizin akademisyenleri Kütahya Porselen ve Keramika Seramik Fabrikalarını ziyaret etti.

Fakültemizin Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Gök'ün başkanlık ettiği heyette bölümde öğretim üyelerimiz olan Dr. Öğr. Üyesi Muhterem Koç ve Dr. Öğr. Üyesi Ahsen Öztürk de yer aldı.

Ziyaretler kapsamında önümüzdeki süreçte öğrenci alınması için çalışmalar yürütülen Endüstriyel Tasarım Bölümünün endüstri beklentilerini karşılaması amacıyla müfredat, saha uzmanlarının derslere desteği ve staj olanakları ele alındı. Ülke genelinde Endüstriyel Tasarım bölümlerinde ilk örnek uygulama olması beklenen İş Yeri Eğitimi (7+1) sisteminin sektörel açıdan önemi ve kazanımları konusunda ayrıntılar ortaya koyulmuş ve üniversite sanayi iş birliğini artırabilmek için tasarım alanında hayata geçirilebilecek projeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

KÜTAHYA PORSELEN'DEN SONRAKİ DURAK KERAMİKA

Kütahya Porselen ziyaretinde Tasarım Merkezi Yöneticisi Fatih Özger tarafından karşılanan öğretim üyelerimiz proje koordinatörü ve tasarım yöneticisinin de dâhil olduğu bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı kapsamında Kütahya Porselen'in Üniversitemiz özelinde Endüstriyel Tasarım bölümünden beklentileri, gerçekleştirilebilecek projeler, staj ve iş yeri eğitimleri konusunda olanaklar ele alındı.

Keramika Seramik Fabrikası ziyaretinde ise Genel Müdür Emin Yüce tarafından karşılanan öğretim üyelerimiz, fabrikada faaliyet gösteren tasarım merkezinin nitelikli insan kaynağını karşılayabilmek amacıyla önümüzdeki süreçlerde iş birliğinin artarak devam etmesi konusunda ortak bir plan yapılması konusunda Emin Yüce ve Keramika heyeti ile görüş birliğine vardılar. Görüşmelerin ardından fabrika tasarım merkezindeki tasarlanan son ürünler Tasarım Merkezi Müdürü Aysun Erzincan tarafından akademisyenlerimize aktarıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Aralık 2021, Perşembe / 1132 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler