DPÜ Öğrenci Senatosu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Senatosu, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal başkanlığında ilk toplantısını düzenledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Senatosu, ilk toplantısını yaptı.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur, DPÜ Öğrenci Konseyi Başkanımız Gülsen Özdemir ile fakülte ve meslek yüksekokulu temsilcilerimiz katıldı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Kâzım Uysal, yeni oluşturulan DPÜ Öğrenci Senatosu’nun üniversite için getireceği katkıların büyük olacağına değinerek “Biz sizler için varız. Öğrenci senatomuz, öğrencilerimizden gelen istek ve önerileri Üniversite Senatomuza getirerek çözüm önerileri oluşturacaktır. Temsilcilerimizin üniversitemiz için önemi büyük, birlikte güzel çözüm önerileri getireceğiz” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur da toplantıya katılan temsilcilerimizi kutladı ve Öğrenci Senatosu’nun nasıl oluşturulduğu ve hangi görevleri yürüteceğini katılımcılara aktardı.

Toplantıda ayrıca üniversite yönetimimiz ve öğrencilerimiz arasındaki iş birliğinin nasıl güçlendirileceği, birlikte hangi faaliyetlerin hayata geçirileceğine değinildi. Seçilen temsilcilere başarılar dileyen Rektör Uysal ve Rektör Yardımcısı Batur, daha kapsamlı toplantıların ve çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Toplantı sonunda Öğrenci Senatosu, genel bir değerlendirme metnini oybirliği ile kabul etti. Metinde DPÜ Öğrenci Senatosu’nun önemine, çalışmaların ne yönde ilerleyeceğine değinildi.

Verimli geçen toplantı, Konsey Başkanı Özdemir’in teşekkür konuşmasıyla son buldu.

Toplantıda oy birliği ile kabul edilen Öğrenci Senatosu Bildirisi’nde şu ifadelere yer verildi:

Kültürel ve tarihi yönden derin zenginlikler taşıyan Kütahyamızda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Her biri kendi fakülte ve meslek yüksekokulundan seçilerek aramıza katılan, bugün üniversite öğrenci uyumuna katkı sağlayan, köprü görevi gören, millî ve manevi değerlere sahip çıkarak üzerlerine aldıkları emaneti gelecek nesillere taşımaya gayret gösteren temsilciler olarak bildirmekten gurur duyarız ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin altın gençliğini temsil etmek, gençlerimiz ve üniversitemiz arasında köprü görevini yürütmek, üreten ve değer katan üniversite olma yolunda çaba harcamak büyük bir şereftir.

Üniversitemiz yönetiminin desteği ve konseyimizin uyumu sayesinde geleceğe bakışımız her zamankinden daha inanç dolu. Biliyoruz ki üniversitemiz yönetimi, üniversitemiz gençliği üreten ve değer katan üniversite hedefiyle yeni kazanımlar sağlayarak umut dolu bir yarın inşa edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınları olarak ülkemiz geleceğine ve devletimize olan güvenimiz tamdır, bu bağlamda millî birliğimizin önem arz ettiği bu günlerde gençlik olarak millet-devlet uyumuna katkı sağlamak amacıyla devletimize olabilecek en büyük katkının eğitim olduğunun bilincinde ve en temel görevimiz olan öğrenimi sağlıklı şekilde tamamlayarak ülke yarınlarına yeni inovasyon bakışı kazandırmak, ülkemiz için üretmek, refahına ve ekonomisine katkı sağlamak, millî değer ve bilinçlere önem vermek temel gayemizdir. 

Üniversite Öğrenci Konseyi ve Üniversite Yönetimimizin desteği ile oluşturulan ve ilk kez toplanan Öğrenci Senatosunun en temel görevi, ülkemizin millî hedeflerine ulaşması, Cumhuriyetimizin 100. yılına şan ve şeref dolu girmesi, öğrencilerimizin tercih ettiği Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin kaliteli, üretken, eğitimde vizyoner ve bilinçli bir üniversite olması amacıyla yeni döneme girmiş bulunmaktayız.

Çalışmalarımızda yönetim ve öğrenci uyumuna dikkat edecek, gelecek nesillere miras bırakacağımız emaneti ileriye taşımak ve kalite standartlarımızı mümkün mertebe yukarıya taşımak idealiyle tüm öğrencilerimizin desteğini bekliyor ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Kasım 2021, Çarşamba / 1328 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler