DPÜ MİDYAT’tan Fidan Dikme Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Millî Değerleri Yaşatma Topluluğu öğrencileri, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Evliya Çelebi Yerleşkemizde 170 sedir ağacı fidanını toprakla buluşturdu.

DPÜ Millî Değerleri Yaşatma Topluluğu tarafından üniversitemizde fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Evliya Çelebi Yerleşkemizde gerçekleşen fidan dikme etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, akademik ve idari personellerimiz, DPÜ MİDYAT Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Şakir Turan ile Topluluk Başkanı Yaşar Kurt ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Anadolu topraklarının çoğunun çorak olması bizim bir kusurumuz. Aslında yeşile doğaya en çok kıymet veren milletlerden biriyiz. Öyle dönemler olmuş ki, dağdaki canlının hayatını sürdürmesi veya meyvesiz ağaçları sulamak için vakıflar, dernekler kurmuşuz. Tarih buna şahittir. Millî Değerleri Yaşatma Topluluğumuz bu geleneği sürdürüyor.

İnsanın çevresi ne kadar sağlıklıysa kendisi de o kadar sağlıklı olur. Bitkiler sayesinde solunum yapıyoruz ve havamızı yine bitkiler düzenliyor. Çevremizin sağlıklı olması için ağaca ve bitki dikimine ve gereken önemi vermek gerekiyor. Bugün ülkemizin her yerinde onlarca fidan toprakla buluştu. Biz de DPÜ olarak bu şenliğe destek veriyoruz. Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere ağaçlandırma etkinliklerine destek olan tüm kuruluşlara minnetlerimi sunuyorum.

İslam dünyasında da ağaç dikmenin önemini anlatan pek çok hadis vardır. Peygamberimiz, kıyamet kopuyor olsa dahi elimizdeki fidanı dikmemizi emretmiştir. Peki buna rağmen Anadolu neden çorak ve bunun suçlusu kim? Elbette bizleriz. Ben bu eksikliğimizi fark ederek girişimde bulunan DPÜ MİDYAT'a teşekkür ediyorum. Bugünkü etkinliğin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.

Rektörümüzün konuşmasının ardından fidan dikimine geçildi. Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün karşısındaki alanda yapılan fidan dikimi ile birlikte 170 sedir ağacı fidanı Evliya Çelebi Yerleşkemize kazandırılmış oldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Kasım 2021, Perşembe / 1035 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler