DPÜ TUBİF Gastronomi Mutfağımız Hizmete Açıldı

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültemizin (DPÜ TUBİF) yenilenen gastronomi mutfağı Kütahya protokolünün katıldığı törenle hizmete girdi.

DPU TUBİF’in gastronomi mutfağı hizmete alındı.

Fakültemizin binasında gerçekleşen açılış törenine Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Atilla Batur, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Aka ve Mehmet Ali Akar, Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut Efe, akademik ve idari personellerimiz ve davetliler katıldı.

Törende ilk sözü alan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Ağca, gastronomi eğitiminin verildiği bölümlerde eğitim maliyetlerinin yüksek oluşuna dikkat çekerek “Yüksek maliyetler nedeniyle bu eğitim özel kurumlarda çok yüksek meblağlarla sunuluyor. Oysa devlet üniversitelerinde herhangi bir ücret talep etmeden gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi veriliyor. Bu eğitimin kaliteli bir şekilde sürdürülebilmesi için yerel düzeyde desteğin devam etmesi çok önemli” dedi.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, törende yaptığı konuşmada, “Gerekli araç, gereç ve malzemelerle donatılmış bir mutfağın gastronomi öğrencileri için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden de Gastronomi Mutfağına bugüne kadar gereken desteği verdik, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Törende katılımcılara hitap eden Vali Ali Çelik, Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Rekreasyon bölümlerinin günümüz koşullarında çok değerli bölümler olduğunu ve buralardan mezun olacak öğrencilerin çok şanslı olduklarını belirterek, gerek istihdam ve gerekse çalışma koşulları açısından sıkıntı yaşamayacaklarını düşündüğünü kaydetti.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Ali Çelik, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz mutfağımızın açılışı için kurdele kesti. Daha sonra Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde görev yapan akademisyenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Serdar Eren ve Öğr. Gör. Özkan Demir ile bölüm öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ikramlar konuklarımızın beğenisine sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Ekim 2021, Çarşamba / 1264 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler