DPÜ İİF Dekanımız Prof. Dr. Çelik’ten Mevlit Kandili Mesajı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, 17 Ekim gecesi kutlanacak Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

İslami İlimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Ali Çelik, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

17 Ekim 2021 Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlit Kandili'ni idrak edeceğiz.

Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” buyurulan sevgili peygamberimiz, tebliğ etmiş olduğu ilahi vahiyle tüm insanlığa, hayat veren Kitab-ı Mübin-i ve hikmeti getirdi. Yüce Rabbimize, kâinata ve insanlara karşı görevlerimizi öğretti. Hakkı, hakikati, adaleti, fazileti ve hidayeti hatırlattı. Allah’ın kelamını, örnek hayatıyla açıkladı. ahlaki güzellikleri öğreterek insanlığa, iki cihanda da huzura ermenin yolunu gösterdi.

Bugün İslâm coğrafyası, tarihinin en zor süreçlerinden geçmektedir. İnsanlık şiddet, terör, savaş, çatışma ve kaos sarmalı ile karşı karşıya bulunmaktadır.  Dünyanın her tarafında Müslümanların kanı akmaya devam etmekte, izzet ve onuru zedelenmektedir. Bütün bu olaylarla insanlığın vicdanını kaybettiğine acı bir şekilde şahit olmaktayız. Hâlbuki Peygamber Efendimiz tebligatıyla bizlerden ‘birbirlerini seven, birbirlerine merhamet ve şefkat göstererek bütünleşen bir toplum oluşturmamızı’, birbirlerini sevme, birbirlerine merhamet ve şefkat gösterme konusunda ‘bir vücudun organlarından farksız olan’ bir toplum meydana getirmemizi istemektedir.

Bugün, tüm insanlık Peygamber Efendimizin çağlar üstü örnekliğine ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır.

Değerlerin yozlaştığı, vefasızlığın kol gezdiği günümüz dünyasında yegâne çare, Peygamber Efendimiz’in tavsiyelerini bütün insanlarla buluşturmaktır.

Bu Mevlit kandili, tahrip edilen hassasiyetlerimizi, heba etmiş olduğumuz değerlerimizi sevgili peygamberimizin şifa dağıtan kutlu mesajıyla yeniden ihya ederek kendimizi yenilememize vesile olsun. Geliniz, Peygamberimizi yakından tanımanın gayretinde olalım. Rasulullah’ın en büyük mirası Kur’an’a, yolumuzu aydınlatan sünnetine sıkı sıkıya sarılalım. Nefsimizi güzel ahlakıyla arındıralım. Yüce Rabbimizin “Ant olsun sizin için Rasullulah'ta pek güzel bir örneklik vardır” buyurduğu sevgili peygamberimin bizim için her yönüyle örnek olduğunu unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlit Kandilinizi tebrik ediyor, başta ülkemiz, gönül coğrafyamız ve İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin yüce örnekliğinden hakkıyla nasibdâr olmasını, Mevlit Kandilinin rahmet, merhamet, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Ekim 2021, Cumartesi / 1078 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler