Tavşanlı MYO’dan Elektrik Tasarrufu Hamlesi

Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzda mevcut elektrik enerjisi tüketimi, değiştirilen aydınlatmalarla %73,2 azaltarak millî ekonomimize katkı sağlayan önemli bir çalışmaya imza atıldı.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzda enerji tasarrufu için yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Meslek yüksekokulumuzun sınıflarında ve personel odalarında bulunan toplam 280 adet kasanın barındırdığı 462 adet florasan tip aydınlatma lambası ve donanımları, eşdeğer aydınlatmayı sağlayan 220 adet led aydınlatma donanımı ile değiştirilerek, aydınlatma için harcanan elektrik enerjisi tüketiminde %73,2 lük enerji verimliliği sağlandı.

MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, yaptığı açıklamada 25 adet sınıf ve 20 adet personel odasında uygulama yapıldığını belirterek önceki aydınlatma lambalarının balast, ampul, starter ve kasa olmak üzere çoklu parçalardan oluştuğunu, elektrik enerjisinin önemli bir miktarının ısıya dönüştürerek özellikle ahşap tavan ve yalıtma malzemeleri olan üst katlarda yangın riskini de arttırdığını hatırlatarak şunları söyledi:

Eski aydınlatma donanımlarının çoklu parçalardan oluşması tamir ve parça değişimlerinin maliyetini de yükseltiyordu. Bu tip aydınlatmaların bir diğer olumsuz yanı da sınıflarda ve ofislerde zamanla ses sorunu oluşmasıydı. Yaptığımız çalışmayla 280 adet eski aydınlatma armatürünü 220 adet LED aydınlatma armatürü ile değiştirdik. Eski armatürler ile saatte 14.800 Wh elektrik enerjisi harcanırken yapılan yenileme ile sadece 3.960 Wh elektrik enerjisi tüketeceğiz. Bu da %73,2’lik daha az elektrik enerjisi harcanacağını anlamına geliyor. Çalışmamızın hayata geçmesinde desteklerini sunan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Eylül 2021, Çarşamba / 881 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler