Erasmus+ ISSA Projesinin 3. Ulusötesi Toplantısı DPÜ‘de Yapıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi koordinatörlüğünce yürütülen Erasmus+ ISSA Projesinin 3. Ulusötesi Toplantısı üniversitemizde gerçekleştirildi.

DPÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğünce yürütülmekte olan 14-18 yaş arası bireylerin Okul Devamsızlığını Önlemeye Yönelik Avrupa Birliği Erasmus+ ISSA Projesi’nin (Improving Solutions For Student Absenteeism) 3. Ulusötesi Proje Toplantısı üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

4-5 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen Yabancı Diller Yüksekokulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya proje partnerleri olarak TEI of Crete (Yunanistan), M&M Profuture Training S.L. (İspanya) ve Kütahya Rehberlik Araştırma Merkezi personelleri katıldı.

Geleceğin şekillendiricisi olacak bireylerin okul hayatlarına devam etmelerinin öneminden yola çıkılarak oluşturulan projenin Koordinatörü Doç. Dr. Oktay Şahbaz, yapılan toplantının projenin yaygınlaştırılması ve elde edilen/edilecek fikri çıktıların etki seviyelerinin arttırılması açısından önem taşıdığını arz etti.

Doç. Dr. Şahbaz ayrıca, toplantıda fikri çıktılardan olan okul devamsızlığını azaltmaya yönelik geliştirilen ISMA Modülün ve ZEIBI oyununun uygulamasının yapılacağı okulların belirlenmesi, oluşturulan platformların hedef kitleleri ve 2019 yılının Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çalıştay üzerine de görüşmeler yapıldığını ve gelen misafirlerin Türk misafirperverliğinden memnun kaldıklarını da dile getirdi. Ayrıca, toplantıda proje araştırmacılarından Vehbi Onur Demirciler, Berrin Demir ve Dr. Figen Karaferye de partnerlere proje geneliyle ilgili bilgiler aktardılar.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için issaproject.com sayfasını ziyaret edebilir ve interaktif e-platform sekmesinden kaydınızı yaptırarak eğitim ve devamsızlık hakkında tüm haberlerden ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Ekim 2018, Cuma / 3034 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler