NASA’da Bir Türk Dr. Umut Yıldız

SKS Daire Başkanlığı İEEE Topluluğumuz ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümümüz tarafından konuşmacı olarak NASA/JPL Caltech’te çalışan Dr. Umut Yıldız’ın katıldığı konferans düzenlendi.

Konferansta gözlem teknolojileri, veri bilimi, uzay araştırmaları ve uzay robotları hakkında sunumlar gerçekleştiren Dr. Umut Yıldız şunları söyledi: “JPL’nin ilk kuruluşunda 2. Dünya Savaşı döneminde dünyanın içinde bulunduğu ruh hali nedeniyle roket endüstrisindeki gelişmelere Caltech önemli katkıda bulundu. Daha sonra savaş bitti. 1958 yılına gelindiğinde NASA kuruldu.”

NASA’nın misyonuna da değinen Dr. Umut Yıldız şunları söyledi: “NASA’nın misyonu; evrenimizi araştırmak, gezegenimizi anlamak ve yaşantımızı geliştirmektir. Şuan NASA’da 11 araştırma merkezi var. 5 bin insan NASA ve merkezlerinde çalışmaktadır. Yılda araştırmalara orta sınıf bir ülkenin yıllık bütçesi kadar uzay araştırmalarına pay ayrılmaktadır. Uzay ve yer bilimleri hakkında büyük çalışmalar ve araştırmalar yapılmaktadır.”

Kendi kariyeri hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dr. Umut Yıldız öğrencilere şunları söyledi: “Ben eğitimimi mühendislik üzerine almadım. Amerika’da benim gibi farklı eğitimler alarak daha farklı çalışmalar yapan çok sayıda insan var. Ben kendimi astrofizik yanında teknoloji alanında da çok çalışarak geliştirdim. Size tavsiyem hayallerinizin peşinde dimdik durun ve çabalayın. Çok çalıştığınızda başarı sizi eninde sonunda bulacaktır. Yeter ki pes etmeyin. Hangi üniversitenin hangi bölümünden mezun olursanız olun; çok çalışmaz, mücadele etmezseniz başaramazsınız. Dumlupınar Üniversitesi’nde vermiş olduğum uzay ve uzay araştırmaları konferansına desteklerini esirgemeyen Rektörlüğe, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne, IEEE Topluluğuna,  konferansa gelen akademisyenlere ve siz değerli öğrenci arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.”

Gerçekleştirdiği sunumunda yıldızların oluşumu, radyoteleskoplar ve moloküler, uzun dalga astronomisi ve uzaya gönderilen robotlar hakkında bilgiler veren Dr. Umut Yıldız dinleyicilerden büyük beğeni ve takdir topladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Aralık 2015, Cuma / 3481 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler