DPÜ FEF’te Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün kutlandığı ve Mehmet Âkif Ersoy’un anıldığı etkinliğe Fen Edebiyat Fakültemiz ev sahipliği yaptı.

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün yıl dönümünde Mehmet Âkif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi.

Gülten Dayıoğlu Amfisi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Danışmanımız ve Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erdal Aday, Yeni Türk Dili Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Nur Sır Dündar, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

“DEĞERLERİMİZ HER ZAMAN YAŞATILMALI”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Erdal Aday, İstiklal Marşımızın 103. yıl dönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Bugün güzel ve anlamlı bir gün. İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazdığı ve bizlere hediye ettiği günün yıl dönümündeyiz. Toplumumuza ait kültür değerlerimiz verilirken elbette, ilk başta edebi metinlerden fayda sağlamaktayız. Fakat ‘Değerlerimiz nasıl tam olarak pekiştirilir’ noktasında toplum olarak eksiklerimiz var. İşte bu anma etkinliğimizle millî değerlerimizi pekiştirmek üzere bir araya gelmemiz bana büyük bir sevinç yaşatıyor. 

Bu anma günümüzde size bir sürpriz yaparak 12 Mart İstiklal Marşı anma etkinliklerinde İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda Atakent İlkokulu birincisi ve Kütahya il ikincisi olan 2. sınıf öğrencisi Gülahsen Şekerci’yi İstiklal Marşımızı okuması için davet ettik. Kendisini sahneye davet ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.

Anma kapsamında İstiklal Marşımız Gülahsen Şekerci tarafından 10 kıta olarak kendi yorumuyla okundu. Etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından imzalanan tebrik belgesi, Doç. Dr. Erdal Aday tarafından Gülahsen Şekerci’ye sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Mart 2024, Çarşamba / 1303 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü fen edebiyat fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler