DPÜ’de Edebiyatımızın Zarif Kalemleri Kadın Şairler Paneli

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Prof. Dr. Ersen Ersoy, Doç. Dr. Erdal Aday, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kayabaşı, Prof. Dr. Hacı İbrahim Demirkazık ve Âşık Nurşen Mert Durşah’ın konuşmacı olduğu Edebiyatımızın Zarif Kalemleri Kadın Şairler başlıklı panel düzenlendi.

DPÜ'de Edebiyatımızın Zarif Kalemleri Kadın Şairler Paneli gerçekleştirdi.

Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu'nda düzenlenen öğretim üyemiz Prof. Dr. Ersen Ersoy’un moderatörlüğünde akademisyenlerimiz Doç. Dr. Erdal Aday ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kayabaşı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hacı İbrahim Demirkazık ve Âşık Nurşen Mert Durşah’ın konuşmacı olduğu etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Fen Edebiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ersen Ersoy, konuğumuz Türk kültüründe kadının özel bir yeri olduğunu ifade ederek etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür edip sözü konuşmacılara devretti.

Etkinlikte söz alan Prof. Dr. Demirkazık, Doç. Dr. Aday ve Dr. Öğr. Üyesi Binbaşı, kadın şairlerin eserlerindeki temalar, dönemlerindeki koşullardan nasıl etkilendikleri, Klasik Türk şiirinde kadınların etkisi, Türk kadın şairlerin tarihteki yeri, âşıklık geleneğinde kadınlar konularında sunumlar gerçekleştirdiler. ‘Âşık Nurşah Bacı’ olarak bilinen Nurşen Mert Durşah ise halk müziğinde kadınların yerinden söz etti ve kendi yaşamından örnekler verdi.

Etkinliğin sonunda konuşmalara günün anısına teşekkür belgesi sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Mart 2024, Pazartesi / 412 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü fen edebiyat fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler