Rektörümüz TEKNOFEST Türkiye Birincisi DUSCART’la Buluştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Valisi Musa Işın, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’in katıldığı toplantıda TEKNOFEST 2023 Elektrikli Araç Yarışları-İvmelenme kategorisi Türkiye birincisi olan DPÜ DUSCART takımımız ve sponsorlarıyla buluştu.

Kütahya il protokolü üyeleri, TEKNOFEST'te Türkiye birincisi olan takımımız DPÜ DUSCART ve takımın destekçileriyle bir araya geldi.

Bengisu Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, DUSCART'a danışmanlık yapan akademisyenlerimiz, takım üyesi öğrencilerimiz ve takımımıza destek veren firmaların temsilcileri katıldı.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: İNANIRSAK NELER BAŞARABİLECEĞİMİZE BİR KEZ DAHA ŞAHİT OLDUK

Protokol üyelerine araçlarının teknik özellikleri hakkında bilgi veren öğrencilerimiz, daha sonra DPÜ DUSCART'ın elde ettiği başarılardan ve gelecekteki hedeflerinden de söz ettiler. Toplantıda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Gençlerimize imkân tanınması hâlinde ortaya çıkarabilecekleri muazzam faydanın en güzel örneği, ortaya koyulan elektrikli ve otonom araç projemiz. Devletimiz tarafından yıllardır dile getiirlen ve etkili politikalarla desteklenen yerli teknoloji hamlemiz son olarak yerli savaş uçağımız KAAN'ın göklere çıkmasıyla önemli bir seviyeye ulaştı. Bu gelişmeler, hem siz değerli öğrencilerimizin hem de ülkemizin çeşitli sektörlerinde üretim yapan herkesin inandığı takdirde ne kadar başarılı olabileceğimizi bir kez daha gösterdi. Sizler de DUSCART olarak TEKNOFEST ve onun öncesindeki pek çok yarışmada elde ettiğiniz başarıyla üniversitemizin adını defalarca duyurdunuz. Saydığımız bu başarılara katkı veren DUSCART takımımızı tebrik ediyor, sponsor firmalara teşekkür ediyorum. Üniversitemizin size olan desteği artarak devam edecek" dedi.

Etkinliklte KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Vali Musa Işın da katılımcılara hitap ederek takımımızı başarılarından dolayı tebrik etti ve sponsorlara teşekkürlerini sundular.

Program, sponsorlar firmalar Baştaş Grup, Karseç, Kütahya Genç İşadamları Derneği, Keramika, Enel, Fatih Aydın El Sanatları, Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesi, Sermak Makine, TSN Makine, Çeliker Teknoloji ve Punto Reklam'ın temsilcilerine teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Şubat 2024, Cumartesi / 540 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, teknofest, kütahya belediyesi, kütahya valiliği, duscart, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, kütahya sağlık bilimleri üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler