DPÜ’de Eğitimin Geleceği Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, il protokol üyeleri ve Eğitime Destek Platformu üyelerinin katıldığı eğitimin geleceği temalı toplantıya ev sahipliği yaptı.

DPÜ’de eğitimin geleceği konulu toplantı düzenlendi.

Rektörlük Şeref Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Çelik, İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, 2023 YÖK İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü Sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ ve Eğitime Destek Platformu Temsilcileri katıldı.

“ÜNİVERSİTELERİN GÖREVİNİ ŞEHİRLERİNİ BİR GÜNEŞ GİBİ AYDINLATMAKTADIR”

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, düşüncelerini şöyle ifade etti:

Eğitime Destek Platformu Kütahya’da ve Türkiye çapında önemli çalışmalar yapıyor. Eğitim ülkemizi kalkındırma konusunda görüş ileri süren devlet adamlarımızın temel mesele olarak ele aldığı bir konu. Bu konuda çok önemli bir yol aldık. Bunun bir göstergesi de benim üniversitem. İçinde bulunduğumuz bu üniversite yaklaşık 50 bin Türk ve 10 bin yabancı uyruklu öğrencisiyle ikinci yüzyılına başlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet ediyor. Fakültelerimiz, enstitümüz, yüksekokulumuz ve meslek yüksekokullarımız ülkemizin gönül coğrafyamızın ve insanlığın gelişimine katkı sunacak çalışmalarını sürdürüyorlar.

Eğitim ve öğretimde temel amacımız akademik kaliteyi arttırmak, spor ve sanat faaliyetlerine dünya çapında katkı sunmak ve meslek sahibi yaptığımız öğrencilerimize iyi bir rehberlik etmek. Bununla beraber içinde faaliyette bulunduğumuz topluma ve şehre katkı sunmayı amaçlıyoruz. Üniversiteler şehirlerin aydınlık yüzüdür ve temel görevi de içinde yer aldıkları bölgeleri güneş gibi aydınlatmaktır. Bu yoldaki paydaşlarımız, Millî Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın il müdürleri ve temsilcileri, Diyanet İşleri Başkanlığımızı temsilen il müftümüz, Eğitim ve İslami İlimler Fakültelerimizin yöneticileridir. Kendilerini burada ağırlamaktan onur duyuyor, katılımınız için teşekkür ediyorum.

Paydaşların ilimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin neler yapabileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu toplantının sonunda Prof. Dr. Salih Tuğ, çevirmeni olduğu 'İslam'da Bankacılık ve Finansman' başlıklı kitabını protokol üyelerine özel olarak imzaladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Şubat 2024, Salı / 908 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler