Teknokentimize 2,3 Milyon Dolarlık Tohum Yatırım

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin paydaşı olduğu Kütahya Tasarım Teknokent’teki şirketlerden Mega Fortuna, 2,3 milyon dolar değerinde tohum yatırım aldı.

Kütahya Tasarım Teknokent'teki şirketler büyümeye devam ediyor.

Üniversitemizin ana paydaş olduğu Kütahya Tasarım Teknokent'te mobil oyun ve uygulamalar geliştiren yerli girişimlerden Mega Fortuna, APY Ventures liderliğinde ve Vestel Ventures ortaklığıyla yönetilen fondan 2,3 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Portföyünde 30’un üzerinde oyun ve uygulama bulunan, geliştirdiği oyun ve uygulamalar ile aylık 2,5 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ulaşan Mega Fortuna, alınan tohum yatırımını, şirketin portföyünü büyütmek ve teknolojilerini geliştirmek için kullanacağını ifade etti.

Konuya ilişkin konuşan Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, “Firmalarımızla her zaman gurur duyuyoruz. Mega Fortuna’nın başarısı da göğsümüzü kabarttı. Teknokentimiz 3 yılda her alanda %400'e yakın gelişim ve değişim gösterdi. İkinci binamız tamamlanmak üzere. Kapasitemiz %150 daha artıyor. Teknokentimizi ve şehrimizi daha da geliştirmek için üst düzey gayretle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: TEKNOKENTİMİZE DESTEĞİMİZ ARTARAK SÜRECEK

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise elde edilen başarıdan dolayı Teknokentimiz ve Mega Fortuna'yı tebrik ederek şunları söyledi:

Kütahya Tasarım Teknokent'te elde edilen başarıları Üniversitemizin de başarısı olarak kabul ediyoruz. Teknokentimiz aracılığıyla bilime, teknolojiye, Ar-Ge'ye desteğimiz artarak sürecek. Son yıllarda olağanüstü bir gelişme gösteren Kütahya Tasarım Teknokent'in bu ivmesini düşürmeden büyütmeye devam edeceğiz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Ağustos 2023, Perşembe / 1045 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler