Rektörümüzden Lisansüstü Eğitim Enstitümüze Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın akademik birimlerimize yaptığı ziyaretler Lisansüstü Eğitim Enstitümüzle devam etti.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde personelimizle bir araya geldi.

Enstitü Müdürlük makamında personelimizle buluşan Rektörümüz, sözlerine "Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bir üniversitenin en önemli birimidir. Bütün uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından lisansüstü eğitim enstitülerinde yürütülen çalışmalar 1.5, 1.7 veya 2 gibi katsayılarla çarpılır. Bu bakımdan burası eğitim açısından en çok önem verdiğimiz yer olacak. Doktora programlarımızın sayısını artırma gayretimiz olacak. Bizim akademisyenimiz, bizde eğitim alan öğrencimiz, lisansüstü eğitimi için başka bir kuruma gitmek istemeyecek. Aksine çevremizdeki üniversitelerde yüksek lisansını bitiren, burada doktora yapmak için sıraya girecek. Hedefimiz bu" diyerek başladı.

Bir rektör olarak beş temel önceliği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kızıltoprak, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Akademik, sanatsal ve sportif üretime katkı sunacağız, bu temel görevimiz. Eğitim ve öğretime katkı sunacağız. Bizim öğrencilerimiz ikinci yabancı dili konuşabilecek bir seviyeye gelecek. Lisansüstü eğitimini iyi notlarla tamamlayıp da bir yabancı dili konuşamayan öğrencimiz olmayacak. Eğitimde kaliteden bunu anlamalıyız. Çağdaş üniversiteler metaverse ortamında ders yapıyorsa biz de yapacağız. Eğitim süreçlerinde hangi teknolojiler kullanılıyorsa biz de kullanacağız. Paydaşlarımıza somut katkılar sunacağız. Toplumumuzu aydınlatacağız. Akademik ya da idari personel olmak fark etmez. Dışarıda, sokağımızda, apartmanımızda, sosyal yaşamımızda herkes, karşısındaki kişinin Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mensubu olduğunu fark edecek.

"ÜNİVERSİTEDE SADECE EĞİTİMCİ ŞAPKAMIZLA BULUNACAĞIZ"

Son olarak sahip olduğumuz tüm aidiyetler bu üniversitenin dışında kalacak. Dışarıda o aidiyetleri sürdürebilirsiniz ama üniversitede sadece eğitimci şapkamızla bulunacağız. Yasalar önünde hepimiz eşitiz. Bu üniversiteye nepotizm, hemşehricilik değil, aidiyetlerden bağımsız olarak yardımseverlik ve öğrenciye katkı girecek. Öğrencilerin işlemleri sırasında onların eğitim hayatına zarar verecek ciddi hatalar yapmamak için mevzuat ne emrediyorsa o yol izlenecek. Herkes görev alanıyla ilgili yasaları bilmeli, güncel gelişmeleri de günü gününe takip etmeli.

Yabancı uyruklu öğrencilerimize ve akademisyenlerimize bizim dilimizi öğrenmeleri ve kültürümüzü benimsemeleri konusunda yardımcı olacağız. Onların ülkemize entegre olmaları hem üniversitemiz hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli.

Konuşmasının ardından Müdürümüz Doç. Dr. Arif Kolay'ın Enstitümüzün tanıtımını içeren sunumunu izleyen Rektörümüz, daha sonra personelimizle tek tek tanışarak çalışma alanları hakkında bilgiler aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Ağustos 2023, Cuma / 1317 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü lisansüstü eğitim enstitüsü, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler