DPÜ’de LAV Turkuaz Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün 2022 yılında tamamlanan başarılı tezler için organize ettiği LAV Turkuaz Başarı Ödülleri için Üniversitemizde tören düzenlendi.

Üniversitemizde LAV Turkuaz Başarı Ödül Töreni gerçekleştirildi. 

Lisansüstü Eğitim Enstitümüz tarafından İİBF Amfi-2'de düzenlenen törene Prof. Dr. Kâzım Uysal, Prof. Dr. Hasan Göçmez, Prof. Dr. Zeynal Abiddin Ergüler, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Arif Kolay, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, LAV Genel Müdürü Ümit Zor, akademik ve idari personelimiz, tezleri ödüle layık görülen mezunlarımız ile yakınları ve danışman öğretim üyeleri katıldı.

DOÇ. DR. KOLAY: ETKİNLİĞE KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törende bir konuşma yapan Doç. Dr. Arif Kolay, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Enstitümüz kurulduğu 2020 yılından bu yana çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı. LAV Başarı Ödülleri bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Umarım uzun yıllar da bu etkinliği düzenlemeye devam edeceğiz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde üniversite yönetimimize ve etkinliğin ödül boyutunda bize destek sunan Gürok Grubu Yönetim kurulu Başkanı Sayın Rıza Güral ile başkan yardımcıları Sayın Erol Güral,  Esin Güral Argat, LAV Genel Müdürü Ümit Zor, İnsan Kaynakları Müdürü Hacer Kıroğlu ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Son olarak enstitümüzün Müdür Yardımcısı Yusuf Uysal ve Enstitü Sekreterimiz Yaşar Çakıcı başta olmak üzere bu etkinlikte emeği olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.

LAV GENEL MÜDÜRÜ ZOR: ÖDÜL KAZANAN ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERİMİZİ KUTLUYORUM

Doç. Dr. Kolay'ın ardından kürsüye davete dilen LAV Genel Müdürü Ümit Zor ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Goethe eğitimi şöyle tanımlar: Eğitim insanın güç sandığı ya da gerçekten kolay alt edilebilen engelleri nasıl aşacağını öğretme sanatından başka bir şey değildir. Ne kadar da doğru söylemiş. Eğitim sadece bilgi katmaz, bize hayatı farklı açılardan gösterir ve öğretir. Hangi dalda olursak olalım bu birikime ihtiyaç var. O nedenle bu fikirleri geliştirmek için eğitim vazgeçilmezdir. LAV olarak biz de şehirimiz ve ülkemizi geliştirmek için özellikle BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında çalışıyoruz.

LAV olarak Turkuaz Başarı Ödülleri'ni çok önemli görüyoruz. Bu ödülü kazanmayı hak eden öğrencilerimize ve öğrencilerimizi bu ödülü kazanmak için motive eden akademsiyenlerimizi kutluyorum ve kendilerine başarılarının devamını diliyorum.

PROF. DR. UYSAL:BİLİMİ VE TEKNOLOJİYİ ÜRETMEK, ÜRETTİĞİMİZİ KULLANMAK İSTİYORUZ

Kıymetli protokol, değerli öğrenciler hepiniz hoş geldiniz. Lav Turkuaz Başarı Ödülleri artık geleneksel hale geldi. Geçen sene de yapmıştık, yine yapmaya devam edeceğiz. Başarıyı teşvik ederseniz başarı gelir. Sanat, spor, bilim teknoloji de böyle. Eğer ödüllendirmezseniz söner. Buna inandık ve başarıyı ödüllendirmeye karar verdik. Bundan dolayı bu töreni yapmaya karar verdik. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi son dört yılda bilim üretme noktasında daha ileri noktaya geldi. Bu artan ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarısını çok önemsiyoruz. Bilim ve teknolojiyi kullanmak bir erdemdir ancak bilim ve teknolojiyi üretemiyorsak geride kalmaya mahkûmuz. Biz bilimi ve teknolojiyi üretmek ve ürettiğimiz bilimi ve teknolojiyi kullanmak istiyoruz. Ülkemizin maruz kaldığı darboğaz bundan kaynaklanıyor. Katma değeri yüksek teknolojik ürünler üretememekten ve satamamaktan kaynaklanıyor.

DPÜ ismini yakışır şekilde, ülkemizde ve dünyada hak ettiği yeri bulacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur. Bu etkinliğe destek veren herkese ve sponsorumuz olan GÜROK Grup’a da teşekkür ediyorum.

 

Etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan kişi ve kurumların temsilcilere hediyelerin sunulduğu tören, hazırladıkları tezleri ödüle layık görülen mezunlarımız ve öğretim üyelerimize ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törende tezleri LAV Turkuaz Başarı Ödülüne layık bulunan öğrencilerimiz ve danışman öğretim üyeleri  için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Ağustos 2023, Salı / 932 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü lisansüstü eğitim enstitüsü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler