DPÜ Öz Gelirinde Önemli Artış

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ortaya koyduğu projeler ve bilimsel çalışmalar sayesinde merkezi bütçe dışı gelirlerini önemli bir oranda arttırdı.

DPÜ bütçe dışı gelirlerinde büyük bir artış yaşandı.

Konuyla ilgili Rektörlüğümüzden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yükseköğretim Kurulu ve ilgili kuruluşların bütçesi, özel bütçeli idareler kapsamında değerlendirilmekte ve ülkemizdeki devlet üniversitelerinin gelir kaynaklarının en önemli bölümünü hazine yardımları oluşturmaktadır. Hazine yardımlarının dışında kalan ve önemli ölçüde yönetimin gayretlerine de bağlı olan öz gelirler, eğitim-öğretim, yatırım, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önemli katkılar sağlamaktadır.

İstatistiklere bakıldığında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öz gelirlerinde önemli artışlar gerçekleşmiştir. Bu gelirlerin 2019 yılında yıllık bütçeye oranı % 13,67 iken 2020 yılında %14,7’ye, 2021 yılanda %18’e ve 2022 yılında %27,52’ye ulaşmıştır. Bu oranlara en fazla katkı sağlayan ilk beş öz gelir türü ikinci öğretimden elde edilen gelirler, yaz okulu gelirleri, diğer hizmet gelirleri, tanımlanmammış diğer çeşitli gelirler ve öğrenci katkı payı telafi giderleri oluşturmaktadır. Bu gelirlerin büyük bir kısmı bilimsel etkinliklere, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine ayrılmış olup üniversitemizin ulusal ve uluslararası akademik değerlendirmelerdeki sıralamasını yükseltmekte ve buna ilave olarak GreenMetric, ulaşılabilirlik gibi derecelendirmelere de katkıda bulunmaktadır. Öz gelirlerimizi daha da arttırarak kendi ayakları üzerinde duran bir üniversite inşa etmek için çaba sarf edeceğiz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Haziran 2023, Pazartesi / 623 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler