DPÜ ile KUTSO Arasında Öğrencilere Burs Sağlama Protokolü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) arasında başarılı öğrencilere burs sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

DPÜ ile KUTSO arasında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümüne Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yerleşerek kayıt yaptıran başarılı öğrencilerin eğitimlerine KUTSO tarafından verilecek bursların genel çerçevesi belirlenerek Makine Mühendisliğine ilk 25 bin sıralamayla giren iki öğrenciye net asgari ücret, 25 bin - 50 bin aralığındaki iki öğrenciye net yarım asgari ücret ve 50 bin - 100 bin aralığındaki iki öğrenciye net asgari ücretin dörtte biri tutarında burs verilmesi kararlaştırıldı.

Yapılan protokol hakkında düşüncelerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi:

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Esin Güral Argat başta olmak üzere yönetime teşekkür ederim. Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğini kazanan öğrencilerimize KUTSO tarafından burs verilmesi beni ve tüm arkadaşlarımı mutlu etti. Yeni dönemde KUTSO tarafından verilecek olan burslara hak kazanan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum. İki kurum arasındaki iş birliği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Haziran 2023, Perşembe / 725 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü mühendislik fakültesi, kütahya ticaret ve sanayi odası,

Bu Kategorideki Diğer Haberler