DPÜ Atletizm Takımlarından ÜniLig’de 5 Madalya

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan atletizm takımı, ulusal düzeyde gerçekleştirilen ÜniLig Atletizm Yarışmaları’nın farklı kategorilerinde ikisi gümüş, üçü bronz olmak üzere 5 madalya kazandı.

DPÜ Atletizm Takımları, ÜniLig'de 5 madalya kazandı.

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Pistinde yapılan ve 34 üniversiteden 166 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Üniversitemizi Spor Bilimleri Fakültemiizn öğrencileri temsil etti. Şampiyonada ilk madalya Gülle Atma - Kadınlar kategorisinden geldi ve Menekşe Nur Fırat, 11.59'luk derecesiyle Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. Gülle Atma - Erkekler'de ise Melih Gökalp 13.44'lük derecesiyle Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Disk Atma - Kadınlar'da üniversitemizi temsil eden Menekşe Nur Fırat, 42.38'lik dereceyle bu alanda da Türkiye ikinciliğine uzandı ve bu şampiyonada kendisi ve üniversitemiz adına ikinci gümüş madalyayı kazandı.

Uzun Atlama - Erkekler'de yarışan Ali Çolak, 7.11'lik, Yüksek  Atlama - Erkekler'de ise Orhan Baştürk ise 2.03'lük dereceler elde ederek Türkiye üçüncüsü oldular ve podyuma bronz madalyayla çıkma başarısı gösterdiler.

Fakültemizden yapılan açıklamada ÜniLig Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda 5 madalya elde eden sporcularımıza ve bu şampiyonada öğrencilerimizi çalıştıran Arş. Gör. Onur Sarı'ya teşekkür edilerek, sporcularımız ve antrenörümüze gelecekteki yarışmalarda başarılar dilendi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mayıs 2023, Salı / 2704 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü spor bilimleri fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler