DPÜ Aşalım Engelleri Birlikte Kütahya Kermesi’ne Katıldı

DPÜ, Kütahya Valiliği öncülüğünde tüm geliri deprem bölgesindeki engelli bireylere bağışlanacak olan ’Aşalım Engelleri Birlikte Kütahya’ sloganıyla düzenlenen kermese katıldı.

DPÜ, Aşalım Engelleri Birlikte Kütahya kermesinde yer aldı.

Sera AVM'de düzenlenen kermesin açılışına Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hasan Göçmez, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kermes açılışında bir konuşma yapan Vali Vekili Mustafa Güney, depremzedeler için 26 Şubat'ta Kütahya Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen kermeste 1,5 milyon lira yardım toplandığını hatırlatarak Kütahya'dan deprem bölgesine 450 TIR yardım gönderildiğini belirtti. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da bölgede 1000'e yakın konteynerin kurulduğunu kaydeden Güney, Vali Ali Çelik'in deprem bölgesindeki görevinin sürdüğünü ve Kütahyalıların ilk günden itibaren depremzedeler için seferber olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından edilen dualarla kermesin açılışı yapıldı.

Kütahya Valiliği himayesinde, il ve ilçelerde faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, STK’lar, iş insanları, esnaf ve vatandaşların desteğiyle ve yiyecek, gıda, hediyelik eşya, kıyafet ve çeyiz malzemeleri gibi ürünlerin satışa sunulduğu kermesten elde edilen gelir, deprem bölgesindeki engelli vatandaşların gereksinimleri için kullanılacak.   

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Mayıs 2023, Pazartesi / 788 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, kütahya belediyesi, kütahya valiliği,

Bu Kategorideki Diğer Haberler