DPÜ TEKNOFEST Takımlarına Medyadan Yoğun İlgi

Dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’in finallerinde 6 takımla yarışan Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yöneticileri ve öğrencileri, özellikle İstanbul’daki etkinlik boyunca bir çok medya kuruluşuna TEKNOFEST’te yarışan projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST 2023'te medyanın ilgisi DPÜ öğrencilerinin üstündeydi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen TEKNOFEST'in 27 Nisan - 1 Mayıs tarihlerine İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen bölümünü yüzbinlerce vatandaş ve onlarca medya kuruluşu temsilcisi ziyaret etti. Medya temsilcileri yaptıkları röportajlarla yarışmanın finallerine kalan takımları ve projelerini tüm dünyaya duyurmak için gayret gösterdiler. Özellikle ulusal medya kuruluşları yarışmaya katılan gençlerle yaptıkları röportajlarla kamuoyunu bilgilendirmek için bir yarış içine girdi.

Medya kuruluşlarının projelerine ilgi gösterdiği kurumlardan biri de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi oldu. Öğrencilerimiz festival sürecinde ulusal medya kuruluşundan A Haber, 24 TV ve TvNet'e projeleri hakkında açıklamalarda bulundular.

Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve şampiyon takımlarımız KARANDA ve DUSCART'ın üye öğrencileri ulusal düzeyde yayın yapan Türkiye Polis Radyosu'na ve Başakşehir Belediyesinin internet üzerinden yayın yapan radyosu Radyo Başakşehir'in konuğu oldular.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Mayıs 2023, Salı / 812 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, teknofest,

Bu Kategorideki Diğer Haberler