DPÜ SBF Akademisyenimizin Oynadığı Milli Takım Balkan Şampiyonu

DPÜ Spor Bilimleri Fakültesinde görev yapan akademisyenimiz Arş. Gör. Simge Yalçın’ın da yer aldığı Türkiye Kadın Millî Kar Voleybolu Takımı, ilk kez Bulgaristan’da düzenlenen CEV Kar Voleybolu Balkan Şampiyonası’nda zafere ulaştı.

Arş. Gör. Simge Yalçın'ın yer aldığı Türkiye Kadın Millî Kar Voleybolu Takımı, CEV Kar Voleybolu Balkan Şampiyonası'nda şampiyon oldu.

Bulgaristan'ın Smolyan şehrinin ev sahipliğinde Rodop Dağları'nın Perelik zirvesine yakın bir konumda düzenlenen turnuvaya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'den toplam dört kadın ve dört erkek olmak üzere 8 takım katıldı. Grupta ilk maçında ev sahibi Bulgaristan'ın (I) nolu takımını 2-0'la geçen kadın millî takımımız, yükseldiği yarı finalde bu kez Bulgaristan (II)'yi yenerek final maçına çıkma hakkı kazandı. Şampiyonluk maçında Romanya karşısında 2-1'lik skorla galip gelen takımımız ilk kez düzenlenen turnuvada kupaya uzanan taraf olmayı başardı.

MELEKLER TAKIMI UNUTULMADI

Kazanılan başarıyı 6 Şubat'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıslı voleybolcuların oynadığı Melekler Takımı'na adayan millî sporcularımız, beraberlerinde getirdikleri 'Asla unutmayacağız' yazılı pankartla genç sporcuları andılar.

Türkiye Erkek Millî Kar Voleybolu Takımı ise CEV Kar Voleybolu Balkan Şampiyonası'nı kendi kategorisinde üçüncü olarak tamamladı. Çoğunlukla soğuk ve rüzgârlı bir havada gerçekleşen turnuvanın sonunda katılımcı tüm takımlara ödül ve hediyeler sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mart 2023, Perşembe / 908 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü spor bilimleri fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler