DPÜ Akademisyenlerinin Uluslararası Makale Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi akademisyenlerinin uluslararası makale sayısı ve bu makalelere yapılan atıfların sayısındaki artış uluslararası değerlendirme kuruluşlarının raporlarına da yansıdı.

DPÜ akademisyenlerinin uluslararası makale sayısı ve atıf sayısı her geçen gün artıyor.

Web of Science (WoS) tarafından son açıklanan 2021 yılı istatistiklerinde DPÜ'nün uluslararası makale ve atıf sayısında geçen yıllara göre önemli bir artış olduğu gözlemlendi. Buna göre 2019'da 175, 2020'de ise 195 olan uluslararası makale sayısı, 2021 yılında 220'ye yükseldi ve üniversitemiz bu alanda iki yılda %25,7'lik bir artışa imza atmış oldu. Atıf sayılarında oransal anlamda daha büyük bir başarı elde eden DPÜ akademisyenleri, 2019'da 1898, 2020'de ise 2562 olan atıf sayısını, 2021'de 3551'e çıkardı ve DPÜ akademisyenlerinin eserlerine yapılan atıf sayılarında iki yılda %77,55'lik bir artış yakalamış oldu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez konuya ilişkin değerlendirmesinde Web of Science'ın akademik alanda atıf verileri sunan birden çok veri tabanına abonelik tabanlı erişim sağlayan önemli bir değerlendirme kuruluşu olduğunu kaydederek "WoS istatistik verilerine göre, DPÜ akademisyenlerinin başarısı net şekilde ortada. Biz bu başarının her geçen gün artarak devam edeceğine inanıyoruz. Bu başarıda emeği geçen akademisyenlerimizi kutluyorum" dedi.

REKTÖR UYSAL: BU BAŞARININ GELECEĞİNİ BİLİYORDUK

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

DPÜ akademisyenlerinin uluslararası makalelerinin ve aldıkları atıfların sayısındaki artış bizim beklediğimiz bir sonuçtu. Üniversitemiz son birkaç yıldır çalışmalarını bu alanda yoğunlaştımış ve gerek verdiği desteklerle gerekse sunduğu fiziki ve nakdi olanaklarla akademsiyenlerini desteklemiştir. Bu çalışmaların karşılığını ilk olarak geçmişte değerlendirmeye alınmadığımız uluslararası derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında değerlendirmeye alınarak başarmıştık. Yakın zamanda akademik teşvik komisyonunun raporuyla akademsiyenlerimizin akademik teşvik puanlarının artışını görmüştük. Son olarak Web of Science'ın bu raporu başarımızı pekiştirdi. Akademisyenlerimizi emeklerinden dolayı kutluyorum. Bu başarının devamının geleceğine de inanıyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Mart 2023, Çarşamba / 1442 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler