DPÜ Depremzedeler İçin Yardım Kermesinde

Kütahya Valiliği himayesinde Sera Alışveriş merkezinde iki gün süre ile açık kalacak yardım kermesi il protokolünün katılımı ile açıldı.

Kütahya'da depremzedeler için kermes düzenlendi.

Kütahya Valiliğinin eş güdümünde Sera AVM'de düzenlenen Kütahya protokolünün de katılım gösterdiği kermeste, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yanı sıra Kütahya'daki kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile gönüllüler, depremler sonrası yaşanan genel hayatı olumsuz etkileyen koşulların giderilmesi ve depremzede vatandaşların gereksinimlerinin karşılanması amacıyla bir araya geldi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte yöresel ürünler, yiyecek içecek, hediyelik eşya, el emeği ürünler satışa sunulurken elde edilen gelirin depremzedelere ulaştırılmak üzere AFAD’a bağışlanacağı bildirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Şahmurat Arık da etkinliğe katılım gösterdi.

REKTÖR UYSAL: ÇOK ANLAMLI BİR ETKİNLİK İÇİN BULUŞTUK

Kermese eşi ve çocuklarıyla birlikte gelen ve stantları tek tek gezerek alışveriş yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal anlamlı bir etkinlik için Kütahya'nın kamu kurumları ve halkının bir araya geldiğini kaydederek "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bugün burada Sosyal Sorumluluk Projeleri birimimiz Kalevani ürünleriyle, Gediz Meslek Yüksekokulu tekstil ürünleriyle, Pazarlar Meslek Yüksekokulu glütensiz mutfağından çıkan ürünlerle, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları afiş ve resimlerin yanında proje kapsamında üretilen taş ve gümüş takılarıyla, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı gıda desteğiyle, Emet Meslek Yüksekokulu tablolarıyla, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu da seramik ürünleriyle ve tablolarıyla yerini aldı. Akademisyenlerimiz ve diğer akademik birimlerimiz kitap desteğinde bulundu. Bu etkinliğe öncülük eden Kütahya Valiliği ile katılım gösteren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu vesileyle milletimize geçmiş olsun dileklerimizi de sunuyorum" şeklinde konuştu.

Rektör Uysal, kermesten elde edilen gelirin 27 Şubat Pazartesi günü AFAD'ın hesabına yatırılacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Şubat 2023, Cumartesi / 2123 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler