Uluslararası Öğrencilerimizden TEKNOFEST Takımlarımıza Destek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin uluslararası öğrenci toplulukları, TEKNOFEST takımlarımız ile bir araya geldi.

Üniversitemizin Uluslararası Öğrenci Toplulukları DPÜ TEKNOFEST takımları ile buluştu.

Uluslararası Öğrenci Merkezimizde (DPÜ ULMER) TEKNOFEST takımlarımızla buluşan uluslararası öğrencilerimiz, TEKNOFEST ve uluslararası yarışmalara yönelik hazırlanacak çalışmalarda daha etkin biçimde yer alacaklarını belirttiler. Türkçe Öğretimi Merkezimiz (DPÜ TÖMER)’de öğrenim gören Kenya uyruklu öğrencimiz Muslih Ali, "Şu anda Türkçe eğitimini tamamlamak üzereyim. Özellikle drone ve yüz tanıma sistemleri üzerine daha önce de çalışmalar yaptım. Bu alanda TEKNOFEST 2023’e başvuruda da bulundum. DPÜ'deki takımların desteğiyle araştırmalarımı geliştireceğime ve böylece hem Türkiye'ye hem de kendi ülkeme katkı sağlamayı hedefliyorum" dedi.

TEKNOFEST’te ön elemeden geçen DPÜ ARDEN takımı üyesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Al-Harath Al-Saman, “Aynı zamanda yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Özdemir'in yaptığı TÜBİTAK-2209 proje başvurusunda yer alıyorum ve bu olanakları bizlere sundukları için tüm hocalarıma ve üniversiteme teşekkür ediyorum” dedi. DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Özdemir de üniversitemizin gururu olan TEKNOFEST takımlarını tebrik ederek Üniversitemizin hem uluslararası öğrencileri hem de yapılan bilimsel çalışmalarla uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Düzenlenen buluşma etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan DPÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bünyamin Han, merkezde öğrenim gören uluslararası öğrencilerimize TEKNOFEST ve uluslararası yarışmalar hakkında tanıtım ve teşviklerin devam edeceğini söyledi. DPÜ ULMER Müdürü Doç. Dr. Muhammet Yunus Şişman ise DPÜ TEKNOFEST takımlarının göstermiş olduğu başarıları tebrik ederek uluslararası öğrencilerin TEKNOFEST’te ve benzeri uluslararası yarışmalarda daha fazla yer almasının ülkemiz ve Üniversitemiz adına önemli bir kazınım olduğunu belirtti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Aralık 2022, Çarşamba / 739 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler