DPÜ Topluluklarından Eğitim Zirvesi Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu, paydaş topluluklarla birlikte Kütahya Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda Eğitim Zirvesi III etkinliğini gerçekleştirdi.

DPÜ topluluklarının iş birliğiyle Eğitim Zirvesi III etkinliği düzenledi. 

Kütahya Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğunun (DPÜ PEKT) öncülüğünde düzenlenen zirveye konuşmacılar Global Teacher ödülü alan Caner Sarıoğlu, Eğitsel Oyunlar Akademisi kurucusu Resul Aydoğan ve Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar'ın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, DPÜ PEKT Danışmanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal katıldı.

Zirvenin selamlama konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, "Gençlerimizin eğitim için seferber olması geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor" diyerek katılımcı ve organize eden öğrencileri tebrik etti.

Zirvede topluluklar adına selamlama konuşmasının Topluluk Başkanı Abdülmuttalip Şahan gerçekleştirdi. Şahan konuşmasında etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan Engelsiz Yaşam, Kalite, LÖSEV Fayda, Müzik ve Toplum Gönüllüleri topluluklarımıza ve Kütahya Gençlik Merkezi'ne teşekkür etti.

PROF. DR. KÂZIM UYSAL: EĞİTİM, MİLLET OLARAK BEKAMIZIN TEMİNATIDIR

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, öğrenci topluluklarını bir araya gelerek gerçekleştirdiği etkinlik dolayısıyla tebrik ederken misafir konuşmacılara teşekkürlerini iletti. Eğitimin önemine değinen Prof. Dr. Uysal, "Eğitime ne kadar önem versek yeridir. Çünkü insanın milletlerin ileri gitmesi ve bekası iyi eğitim almış gençlere bağlıdır. Eğitim insani bir değerdir. Öğrenmek ve öğretmek insani bir değerdir. Tüm canlılar içerisinde öğrenme ve öğretme yetisi sınırsız olan tek canlı insandır. Beşikten mezara kadar eğitim. Milletlerin gelişmişliği insana ve insanın eğitimine verdikleri önemle ölçülür. Bugün bu salonu konuklarımızdan istifade etmek, onlardan eğitim almak için dolduran gençlerimizi görünce gelecek adına daha da umutlandığımı ifade etmek istiyorum. Gençlerimiz özellikle akran çalışmasıyla birlikte bilgilerini birbiriyle paylaşarak takdire şayan işler ortaya koyuyorlar. Bunun bir örneğini de geçtiğimiz aylarda TEKNOFEST'te birinci olan Karanda İHA takımımızla yaşadık. Uyumlu bir ekip, ele ele verdiler ve çok başarılı bir iş yaptılar. Biliyorsunuz önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanan takım sayımızı ve bu takımlara dahil olan öğrenci sayılarımızı daha da arttıracağız. İnşallah cumhuriyetimizin 100. yılında öğrencilerimizin gayretleri ve çalışmaları Kütahya Dumlupınar Üniversitesini pek çok başarıya ve zafere ulaştıracak. Bu sayede öğrencilerimiz de kendilerini yetiştirmiş olacak. İş hayatına hazır, özgüvenleri yüksek bireyler olacaklar. Bu etkinliği düzenleyen topluluklarımız başta olmak üzere tüm paydaşlara, konuklarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum." diyerek özellikle ortak çalışmalarla elde edilen çalışmalara değindi.

Konuşmalar sonrası sahne alan Yeni Nesil Öğretmen Caner Sarıoğlu, eğitimde yenilik, oyunların önemi ve öğrenciye yaklaşımı ele alırken, öğretmenliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamış oldu. Katılımcılara sunum yapmanın yanı sıra çeşitli oyunlarda oynatan Sarıoğlu, Global Teacher olmanın sırrını anlattı. 

Caner Sarıoğlu'nun ardından sahneye gelen Eğitsel Oyunlar Akademisi kurucusu Resul Aydoğan katılımcılara renkli ve etkin bir sunum gerçekleştirdi. Eğitsel Oyunlar Akademisinin çalışmalarını ve başarı öyküsünü anlatan Aydoğan, katılımcılara eğlenceli oyunlar da oynatmayı ihmal etmedi.

Etkili Sunum Teknikleri eğitimi ile sahnede yerini alan Prof. Dr. Mustafa Tayar, etkili sunumda nelere dikkat edilmesinin yanında, gelişimin önemine değinen Prof. Dr. Tayar, kariyer planlamasında üniversitenin önemine ve aynı zamanda kişisel gelişimin rolüne de değindi.

Etkinlik sonrası sahnede yerini alan Müzik Topluluğumuz katılımcılara keyifli bir müzik dinletisi yaşattı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Aralık 2022, Pazartesi / 485 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü proje eğitim ve kültür topluluğu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler